Gratis snelle levering zonder extra kosten - 2 jaar garantie
Astro Baby Lavalamp: Zilver
90.00 Gratis Levering
Uitgevonden door onze oprichter Gemaakt in Groot-Brittannië
Astro Baby Lavalamp: Zilver

De tweede klassieke lavalamp, ontworpen door de uitvinder van de lavalampen in 1964.

Astro Baby Lavalamp: Zilver

De tweede lavalamp, die is ontworpen door de uitvinder van de lavalampen in 1964 en oprichter van Mathmos, Edward Craven-Walker. De Astro Baby wordt sinds die tijd in Groot-Brittannië met de hand vervaardigd. Dit slanker ontwerp dan de originele Astro heeft een hoogglans gepolijste voet en kap.

Reserve-onderdelen, inclusief gloeilampen, zijn nog steeds bij Mathmos verkrijgbaar voor de originele producten uit 1960 en die nu in de winkel te koop zijn.

Een grote Britse Uitvinding nog steeds 'Made in Britain' - vaak geïmiteerd, maar nog nooit verbeterd - alleen van Mathmos

Mathmos Astrobaby Lavalamp - transparant met zwart Lava Mathmos Astrobaby Lavalamp - blauw met roze Lava Mathmos Astrobaby Lavalamp - geel met rood Lava Mathmos Astrobaby Lavalamp - Violet met oranje Lava Mathmos Astrobaby Lavalamp - blauw met groen Lava Mathmos Astrobaby Lavalamp - Violet met rood Lava

Gemaakt in Groot-Brittannië

Mathmos fabriceert de astrobaby-lavalamp in Groot-Brittannië; onze lampen zijn gemaakt volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.


Reserveonderdelen

Vervangende onderdelen, waaronder flessen en gloeilampen, zijn verkrijgbaar voor de Astrobaby-lampen die gemaakt zijn vanaf de jaren '60 tot en met de dag van vandaag.


Gold Star Service

Mathmos is een Gold Star Trusted Merchant online. Ga naar Feefoo om de beoordelingen over onze producten en service te lezen.


Unieke lava-formule

De unieke lavalampformule van Mathmos zorgt voor helderdere vloeistoffen, die levendiger zijn en langer meegaan dan bij andere lavalampen.


Hoogste kwaliteit

Wij gebruiken alleen de hoogste kwaliteit aluminium en polijsten het tot een hoogglans. Onze halogeenlampen met een lange levensduur, die speciaal gemaakt zijn voor de Mathmos-lavalampen, richten hun licht en warmte vanaf het voetstuk recht in de lava.


Stijlvolle verpakking

De handige geschenkverpakking zorgt ervoor dat uw lamp in perfecte conditie aankomt, zodat u er gelijk van kunt genieten.


Uitgevonden door onze oprichter

Astrobaby is de tweede lavalamp die in 1964 is ontworpen door de uitvinder van lavalampen en de oprichter van Mathmos, Edward Craven Walker.


Gemaakt in Poole sinds 1964

Astrobaby wordt al meer dan 50 jaar gemaakt in Poole, Dorset, Engeland en over de hele wereld geëxporteerd.


Astrobaby in de jaren '60 en '70

In de loop der jaren verschenen er miljoenen astrobaby-lavalampen in de huizen. Gespot in Bowie's studio.


Astrobaby in de jaren '90

Astrobaby is in de jaren 90 geüpdatet en is hier door Rankin gefotografeerd voor het tijdschrift Dazed and Confused.


Astrobaby nu ...

Een popdesign-klassieker die er even grappig en fris uitziet als 50 jaar geleden.

Gewicht: 2kg
Afmeting: Hoogte 430mm
Aansluitspanning: Netspanning
Materiaal: Gepolijst aluminium onderstel en kap
Glasfles
Mathmos lavaformule
 

Lichtbron:240V 28W GU10 spotlamp
Deze gloeilamp wordt hoofdzakelijk gebruikt als warmtebron.
Alleen voor Mathmos-lavalampen. Niet voor huishoudelijke verlichting.
 
Levensduur:2000hrs
Farbtemperatur: 2700K
Temperatuur: 36°
Lumens 190lm
Kw/h 0.028
 

Mathmos astro lava lamp children advice

LET OP:

Mathmos lavalampen zijn geen speelgoed. Houd ze buiten het bereik van kinderen onder de 14 jaar.

Mathmos lavalamp-handleiding

Positie

Plaats uw lamp op een vlakke ondergrond in een ruimte met een kamertemperatuur tussen 20°C en 24°C (69°F tot 75°F).

Plaats de lamp uit de buurt van:

 • kinderen jonger dan 14 jaar - om breuk te voorkomen
 • zonlicht - om kleurvervaging te voorkomen
 • tocht - om een trage werking te voorkomen
 • koude locaties - om bevriezing te voorkomen
 • warme locaties - om oververhitting te voorkomen
 • dieren - om breuk te voorkomen
 • plaats de lamp niet op tapijten en laat de ventilatiedelen onder de lamp vrij.

 

Opstellen & opwarmen

Zet de fles op de voet met de schroefdop aan de bovenkant. Als de fles nog niet rechtop staat, kunt u deze een beetje draaien. Steek de stekker daarna in het stopcontact en zet de lamp aan. Let op: het is normaal dat het glas kleine luchtbellen en witte plekjes heeft.

Zorg ervoor dat de lamp niet in direct zonlicht staat om kleurvervaging te voorkomen.  Het opwarmen van de lamp neemt 1 tot 3 uur in beslag, afhankelijk van de grootte van het model en de omgevingstemperatuur. Tijdens het opwarmingsproces kunnen er stalagmietvormen ontstaan. Deze zullen daarna smelten en dan begint de lava te stromen. De opwarmingstijd zal, na de lamp een paar te hebben aangezet, korter worden.

Werking

De Mathmos-lavalamp werkt het beste nadat deze vier of vijf keer is gebruikt. Bij de eerste keren is het mogelijk dat u kleine luchtbellen in de lava ziet.

Laat uw lavalamp niet langer dan 6 uur per dag aanstaan en zorg ervoor dat hij niet oververhit raakt. Dit zal de levensduur van uw lamp verlengen. Oververhitting treedt op als er één grote bel te zien is of een heleboel kleine bellen.

Verplaats of schud de lamp nooit als deze aanstaat of nog warm is, want dit kan onherstelbare vertroebeling veroorzaken. Let op: het is normaal dat de voet van de lamp erg warm wordt.

Vervanging

Als de levensduur van uw lavalamp ten einde loopt, dan zal uw lamp nevelig en/of troebel worden. De kleuren kunnen dan vervagen en de lava zal niet meer zo vloeiend bewegen als eerst. Dit zal pas gebeuren na ongeveer 2000 branduren. U kunt dan een nieuwe fles kopen op www.mathmos.nl in de beschikbare kleuren van dat moment. Houd er s.v.p. rekening mee dat we geen flessen opnieuw vullen. Maak in ieder geval NOOIT de fles open en vul deze nooit met andere vloeistoffen.

Als de gloeilamp kapot gaat dan verzoeken wij u om deze te vervangen door een gloeilamp van hetzelfde type en wattage. Gebruik alleen de juiste gloeilamp, zoals vermeld staat op de label in de voet. Gloeilampen kunnen ook worden gekocht op www.mathmos.com, zoals vele andere vervangingsonderdelen.

Veiligheid

Deze lamp voldoet aan de relevante veiligheidsnormen en valt onder de wettelijke garantiewetgeving van het land van aankoop. De vloeistof in de lampen is niet gevaarlijk is en kan volgens de gangbare methode worden verwijderd (voor details, zie onze online FAQ's ). Gebruik nooit een lamp als de fles is gevallen, omdat het glas hierdoor kwetsbaar kan zijn geworden. Koop in dit geval een vervangende fles en gooi de oude fles weg. Laat de lamp nooit onbeheerd achter met kleine kinderen. Als de vloeistof per ongeluk wordt ingeslikt, dan adviseren wij om voldoende water te drinken. Als de vloeistof op de huid wordt gemorst of in de ogen komt, giet er dan koud water overheen. Als er bepaalde symptomen verschijnen adviseren wij u om een dokter te raadplegen.

Indien u nog vragen heeft over uw lavalamp bezoek dan s.v.p. http://www.mathmos.nl/FAQ.html

 1. V. Kan ik vervangende onderdelen voor mijn lavalamp kopen?
  A. Ja, Mathmos lavalampen hebben een lange levensduur. U kunt hier de vervangende onderdelen kopen.
 2. V. Mijn lavalamp is defect, wat kan ik doen?
  A. Lees ten eerste deze veelgestelde vragen door, om te zien of uw vraag wordt beantwoord. Wij bieden één jaar garantie op al onze producten. Als u uw lamp minder dan een jaar geleden heeft gekocht, neem dan contact op met onze klantenservice, die u graag verder helpt. Lees hiervoor onze richtlijnen voor het retourneren van defecte producten door.
 3. V. Waarom is mijn lavalamp beslagen?
  A. Lavalampen kunnen om de volgende twee redenen beslagen raken. Ze zijn geschud of verplaatst terwijl ze nog warm waren of ze zijn aan het eind van hun levensduur (2000 uur). Vervangingsflessen voor de lavalamp zijn bij ons verkrijgbaar.

 4. V. Waarom heeft mijn lavalamp bellen in het glas?
  A. Een lavalamp-fles wordt geproduceerd in een geautomatiseerde flessenfabriek. Kleine bellen in het glas horen bij het productieproces dus zijn geen fabricagefout.

 5. V. Wat zijn de verschillen in kwaliteit tussen een Mathmos-lavalamp en andere lavalampen?
  A. Onze lavaformule heeft een betere lavastroom, langere levensduur, heldere vloeistoffen en levendigere kleuren. De metalen onderdelen bevatten een hogere kwaliteit metaal, die wij met de hand glanzend kunnen oppoetsen. Onze gloeilampen zijn directioneel, zonder warme voet en richten het licht precies in de lavastroom. We hanteren een hogere veiligheidsnorm en streven naar kwaliteit, gecontroleerd door een aantal verschillende organisaties. Wij hebben een uitgebreid scala aan onderdelen in ons assortiment in tegenstelling tot andere wegwerpproducten. Wij kunnen inmiddels terugkijken op een uitstekende fabricagegeschiedenis van meer dan 50 jaar.
 6. V. Hoe lang duurt het voordat een lavalamp opgewarmd is?
  A. Een lavalamp begint, nadat u hem heeft aangezet, na een uur of anderhalf uur te werken. Eerst zal hij stalagmiete vormen geven en daarna de vormen, die kenmerkend zijn voor een lavalamp.

  Indien uw lavalamp binnen deze periode niet is opgewarmd dan zal hij wellicht op de verkeerde plaats staan of de kamer is te koud. Lavalampen werken niet op de tocht of in airconditioning. In de kamer dient het hiervoor minstens 20 graden Celcius te zijn.

 7. V. In de bovenkant van mijn lavalamp zit een grote bel die niet beweegt. Hoe komt dat?
  A. De lavalamp is oververhit. Misschien heeft hij te lang aangestaan (meer dan 8 uur). Wij adviseren u de lamp uit te zetten en af te laten koelen. Het kan ook zijn dat de temperatuur in de kamer te hoog is (meer dan 24 graden Celcius) of dat de lamp naast de verwarming staat. Zet hem in dat geval op een andere plaats.

 8. V. Hoe dien ik de lavalamp weg te gooien als hij niet meer werkt?
  A. Maak een gat in de metalen kap met een scherpe punt. Daarna kunt u de vloeistof eruit gieten. De fles kan dan op de normale manier worden gerecycled.

 9. V. Kan ik nieuwe vloeistof voor mijn lavalamp aanschaffen?
  A. Lavalamp-flessen zijn verzegeld dus we verkopen de vloeistoffen niet apart. U kunt wel een nieuwe fles met inhoud voor uw Mathmos lavalamp hier bestellen.

 10. V. Kan ik een nieuwe kap voor mijn lavalamp kopen?
  A. Lavalamp-flessen zijn verzegeld dus we verkopen de kap niet apart. U kunt wel een nieuwe fles met inhoud hier bestellen.

 11. V. Waarom staat mijn lavalamp-fles niet rechtop in de houder?
  A. Lavalamp-flessen zijn nooit helemaal hetzelfde. Draai de fles om totdat hij goed op de houder zit.

 12. V. Hoelang is de levensduur van een lavalamp?
  A. Mathmos lavalampen gaan ongeveer 2000 uur mee. Daarna kunt u vervangingsfles hier bestellen.

 13. V. Waar kan ik de gloeilampen voor mijn Mathmos lavalamp bestellen?
  A. Mathmos heeft een groot assortiment aan gloeilampen voor uw lavalamp hier verkrijgbaar.

 14. V. Waarom vervangt u de flessen niet altijd in de door mij gewenste kleur?
  A. Mathmos heeft een enorm aantal kleuren gefabriceerd gedurende onze lange geschiedenis. Helaas is het hierdoor niet mogelijk om alle kleuren op voorraad te houden. Wij verzoeken u dus vriendelijk om uw keuze te maken uit het huidige kleurenassortiment.

  navullingen op maat - kleuren op maat - aangepaste kleuren - aangepaste navullingen - fleskleuren - aangepaste fleskleuren - lavakleuren op maat - fleskleuren op maat - speciale kleuren

 15. V. Verzorgt u aangepaste hervullingen?
  A. Ja, we verzorgen dit één keer per jaar voor bepaalde flessen. Neem hiervoor s.v.p. contact op met onze klantenservice voor nadere informatie. Dit is echter een kostbaar proces en meer geschikt voor verzamelaars.

  navullingen op maat - kleuren op maat - aangepaste kleuren - aangepaste navullingen - fleskleuren - aangepaste fleskleuren - lavakleuren op maat - fleskleuren op maat - speciale kleuren

 16. V. Waarom maakt mijn lavalamp rare stalagmiet-vormen?
  A. Dit is een normaal onderdeel van het opwarmingsproces. Hierna zal de lavalamp de gebruikelijke lavavormen laten zien.

 17. V. Waarom gaat mijn lavalamp niet aan?
  A. Misschien doet de gloeilamp het niet meer. U kunt hier een nieuwe gloeilamp bestellen. Het kan ook zijn dat de zekering in de stekker vervangen dient te worden.

 18. V. Kunnen de Mathmos-lavalampen geleverd worden in de US en Canada?
  A. Helaas nog niet op dit moment.

  US lavalampen - Canada lavalampen - lavalampen US - lavalampen Canada - Amerika lavalampen - lavalampen Amerika - lavalamp US

 19. V. Waarom zijn er speciale flessen voor de Silver Astro en de Heritage Astro? Kan ik deze eigenlijk verwisselen? Kan ik een speciale kleur uit de ene serie voor de andere serie bestellen?
  A. De mix van deze twee series is verschillend. De geanodiseerde afwerking in de Heritage-serie verandert de manier waarop de lava stroomt. Het is dus helaas niet mogelijk om de flessen te verwisselen. Maak dus s.v.p. online uw keuze uit het huidige beschikbare assortiment voor elke serie.

  astroflessen - verschillende flessen - heritage astroflessen

 20. V. Waarom zijn er bellen in de lava te zien?
  A. Kleine belletjes in de lava zijn normaal. Vooral als u de lamp net heeft ontvangen. Na verloop van tijd zullen deze belletjes verminderen.
 21. V. Waarom is de vloeistof in mijn fles lichter geworden?
  A. Na verloop van tijd zal de kleurstof in de lava vervagen, vooral als deze in direct zonlicht is geplaatst. Indien uw lamp echter nog geen jaar oud is en u hebt de instructies gevolgd, neem dan hiervoor s.v.p. contact op met onze klantenservice. Als uw lamp meer dan een jaar oud is dan kunt u hier een nieuwe fles bestellen.

  vloeistof licht - lichte vloeistof

 22. V. Het vloeistofniveau van mijn lamp is te laag. Hoe vul ik deze bij?
  A. De Mathmos-lavalampflessen zijn niet verzegeld. Probeer echter niet om deze te openen en vul nooit de vloeistof zelf aan. Door de hitte van de lavalamp gaat het water uitzetten en door het aanvullen van de vloeistof kan de lamp te vol worden, waardoor er druk op het glas kan ontstaan als het water uitzet. Indien u niet tevreden bent met uw fles kunt u hier een nieuwe kopen.

  vloeistof laag - vloeistof hervullen - vloeistof bijvullen

 23. V. Waarom blijft er was hangen aan de binnenkant van de fles?
  A. Als u de lamp een paar keer heeft gebruikt zou deze was zich aan de rest van de was moeten gaan hechten. Als dit niet gebeurt en uw lamp is minder dan een jaar oud, dan verzoeken wij u vriendelijk om hier contact met ons op te nemen. Indien uw lamp meer dan een jaar oud is dan kunt u hier een vervangende fles kopen.

  was zit vast

 24. V. Hebt u nog meer kleuren in uw assortiment, dan die op uw website worden getoond?
  A. Nee, maar we voegen voortdurend nieuwe kleuren toe aan ons assortiment. Wij adviseren u dus om u aan te melden voor de mailinglijst om zo te worden geïnformeerd als er nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn.

  flessen op maat - speciale flessen - aangepaste flessen - aangepaste kleur

 25. V. Mijn Jet-lavalamp is defect. Wat kan ik hieraan doen?
  A. U kunt evt. hier de gloeilampen voor uw Jet-lavalamp kopen. In het andere geval kunnen wij u helaas niet verder helpen omdat de fabricage van de Jet-lavalamp al vele jaren geleden is beëindigd.

  Jet lavalamp gebroken – Jet lavalamp vervanging - Jet vervanging

 26. V. Waarom zie ik een metalen spiraaltje in mijn lavalampfles?
  A. De metalen spiraal is een belangrijk onderdeel van een lavalampfles. Deze zou zich moeten bevinden op de bodem van de fles. Laat de lamp gedurende enkele uren aanstaan, zodat de spiraal vanzelf op de juiste plaats terechtkomt.

  metalen spiraal in fles - metalen veer in fles

 27. V. Waarom past mijn nieuwe Telstar-fles niet op mijn oude Telstar-voet?
  A. Flessen en voeten kunnen van tijd tot tijd een beetje van elkaar verschillen. Neem s.v.p. hier contact op met onze klantenservice.

  fles past niet - fles wil niet passen - wankele fles

 28. V. Waarom zie ik een vreemd voorwerp in mijn nieuwe lavalampfles?
  A. Er zou niets anders dan lava en vloeistof in de fles moeten zitten. Neem s.v.p. "hier contact op met onze klantenservice.

  haar in lavalamp - haar in fles - vuil in fles - vuil in lavalamp

 29. V. Hoe oud is mijn lavalamp?
  A. Er zijn veel kleine wijzigingen in de vervaardiging van Mathmos-lavalampen aangebracht gedurende onze lange productiegeschiedenis. Helaas kunnen we de lavalampen niet voorzien van een datum. Wij adviseren u om voor meer informatie hierover een bezoek te brengen aan een van onze gespecialiseerde websites zoals www.flowoflava.com.
 30. V. Hoe reinig ik mijn lavalamp?
  A. De fles dient te worden gereinigd met een glasreiniger en een doek. De voet en kap zijn van aluminium. Maak voor het schoonmaken hiervan dus gebruik van de hiervoor aanbevolen producten. Gebruik in geval van twijfel gewoon een zachte doek.

  lavalamp reinigen - lavalamp oppoetsen

 31. V. Mijn lavalamp is op de grond kapot gevallen. Hoe kan ik dit schoonmaken?
  A. Verwijder zoveel mogelijk vloeistof en lava van de vloer. Gebruik vervolgens de aanbevolen reinigingsproducten voor het verwijderen gekleurd water en was voor uw specifieke vloer.

  fles kapot gevallen - kapot gevallen fles

 32. V. Kan ik gloeilampen met bajonetsluiting voor mijn lamp uit 1960 kopen?
  A. Helaas niet bij ons. Wij adviseren u om hier online naar te zoeken.

  bajonetgloeilamp

 33. V. Kunt u mijn Smart Astro repareren?
  A. Neem s.v.p. hier contact met ons op.

  vervanging smart astro - gebroken smart astro - defecte smart astro

 34. V. Zal een vervangende fles passen op mijn Copper Astro of Lantern uit 1960?
  A. Ja, dat zou inderdaad moeten kunnen.

  fles copper lavalamp

 35. V. De vervangende fles, die ik heb besteld, past niet op mijn lamp. Kan ik deze ruilen?
  A. Ja, neem s.v.p. hier contact op met onze klantenservice.

  vervangen - fles ruilen - verkeerde fles besteld

 36. V. Kan ik nieuwe vloeistof en was kopen?
  A. Nee, wij adviseren u om een compleet nieuwe fles te bestellen.

  hervullen - vloeistof hervullen - hervullen vloeistof - hervullen fles - fles hervullen - hervulvloeistof kopen - kopen hervulvloeistof - nieuwe vloeistoffen kopen - nieuwe was kopen - nieuwe lava kopen

 37. V. Kan ik een glitterfles kopen?
  A. Glitterflessen zijn momenteel niet verkrijgbaar.
 38. V. Wat is de levensduur van een fles of gloeilamp?
  A. De Mathmos-lavalamp gaat 2000 uur mee. De levensduur van de gloeilampen variëren, maar zijn gegarandeerd voor 1 jaar vanaf de aankoop.

  hoelang fles - hoelang gloeilamp - gebroken gloeilamp - defecte gloeilamp

 39. V. Kan ik vervangende gloeilampen voor mijn USA Telstar-lamp kopen?
  A. Helaas niet bij ons. Wij adviseren u om hier online (in de VS) naar op zoek te gaan.

  telstar amerikaans - amerikaanse telstar - rocket lavalamp - gloeilamp telstar - telstar gloeilamp VS

 40. V. Kan ik vervangende flessen/gloeilampen voor mijn 3-in-1 lavalamp kopen?
  A. Omdat wij geen voorraad meer hebben van de flessen of gloeilampen, waarvan de fabricage is beëindigd, bieden wij u hier de gloeilampen en flessen uit ons huidige assortiment aan.

  drie-in-één - 3 in één - 3 in 1

 41. V. Ik ben de rubberen beschermers onder de voet van mijn Telstar kwijt geraakt. Wat kan ik doen?
  A. U kunt hier een nieuwe set bestellen.

  telstar rubberen voetjes - telstar vervangingen - rubberen voetjes telstar - rubberen voetjes rocket

 42. V. Kan ik een nieuwe glazen hitteschild voor mijn fluidium kopen?
  A. Helaas leveren wij dit onderdeel niet op dit moment.

  fluidium onderdelen - fluidium vervangingen

 43. V. Kan ik een nieuwe dimmer voor mijn Lunar bestellen?
  A. Helaas leveren wij dit onderdeel van de Lunar op het moment niet meer, omdat de fabricage van de Lunar is beëindigd.

  dimmer lunar - lunar dimmer

 44. V. Zijn Mathmos lavalampen geschikt voor kinderen?
  A. Een Mathmos lavalamp is een luxeproduct en geen speelgoed. Wij adviseren u een lavalamp buiten het bereik van kinderen onder de 14 jaar te houden.

 45. V. Kan ik een vervangingsfles voor mijn Jet kopen?
  A. Helaas zijn er geen vervangingsflessen meer verkrijgbaar voor dit niet meer verkrijgbare model Jet.

 46. V. Kan ik een vervangingsfles voor mijn Lunar kopen?
  A. Ja, die zijn hier verkrijgbaar.

 47. V. Wat is het beste formaat theelichtje voor de Fireflow?
  A. De hogere theelichtjes van 15mm werken het best.
 48. V. Is de Fireflow geschikt om buiten te gebruiken?
  A. Ja, zoals bij iedere onbeschermde kaars heeft u hiervoor een plekje uit de wind nodig. 

De geschiedenis van Mathmos in het kort

Bolverzorging / Behandeling

: *
: *
: *
 
 
 
 
We hebben cookies op uw computer geplaatst om deze website te verbeteren. Meer informatie
    
Terug naar boven