Gratis snelle levering zonder extra kosten - 2 jaar garantie
De iO giga-lavalamp: Zilver
450.00 Gratis Levering
20% KORTING als u er meer dan 1 koopt
De iO giga-lavalamp: Zilver

De langverwachte, nieuwe gigantische lavalamp van Mathmos, van nauwkeurig gegoten metaal.

De iO giga-lavalamp: Zilver

De grote iO voor tafels of vloeren heeft een kolossale hoogte van 78 cm. Deze nieuwe lamp die is ontworpen door Mathmos in samenwerking met de bekroonde lichtontwerpers J.Coles en J.French, is gemaakt van nauwkeurig gegoten, metaal en is verkrijgbaar in 4 lavakleurstellingen. Deze iO, geïnspireerd op tv's uit de jaren ‘60, heeft twee kijkhoeken en kan worden vastgezet, waardoor hij perfect is voor zowel openbare ruimtes als in huis.

Mathmos iO Giga Lavalamp - blauw met groene Lava Mathmos iO Giga Lavalamp - gell met oranje Lava Mathmos iO Giga Lavalamp - roze met turkoois Lava Mathmos iO Giga Lavalamp - violet met rode lava
 

Eenvoudige montage

De iO is behoorlijk snel en eenvoudig te monteren. Plaats de fles gewoon op de basis en maak daarna de kap op de zijarmen vast met de meegeleverde inbussleutel. De iO is ook gemakkelijk te onderhouden; vervangende flessen en lampen zijn hier verkrijgbaar.

Mathmos iO giant lava lamp - Fixing
 

Bevestigingspunten

De basis van de iO heeft bevestigingspunten, zodat u deze lavalamp op een oppervlak kunt bevestigen waardoor hij niet kan worden verplaatst. De kabel kan recht onder het product doorlopen, vanuit de achterkant of zijkant.

Mathmos iO giant lava lamp - Designers
 

Ontwerpers

Mathmos Design Studio heeft gedurende een aantal jaren nauw samengewerkt met de bekroonde ontwerpers J.Coles en J.French om de iO te ontwerpen en te ontwikkelen.

Mathmos iO giant lava lamp - Bulbs
 

Lamp

In de iO gebruikt u een 80w R7s 78mm lineaire halogeencapsulelamp. Deze lamp wordt gebruikt om zowel de iO te verwarmen als te verlichten en is verkrijgbaar bij Mathmos, maar ook elders. Drie van deze lampen zijn inbegrepen bij elke iO.

Mathmos iO giant lava lamp - Bulbs
 

Unieke vorm

De iO is gemaakt van nauwkeurig gegoten metaal. Het complexe ontwerp zorgt ervoor dat de iO veilig in elkaar zit en er vanuit iedere hoek fantastisch uitziet.

Mathmos iO giant lava lamp - First 100
 

Speciale fleskleuren

Meld u aan voor onze sociale media en nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze dagverkoop van speciale fleskleuren voor uw iO.

Mathmos lava lamps made in Britain
 

2 jaar directe winkelgarantie

De iO is gemaakt conform de allerhoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen en heeft een 2-jarige directe winkelgarantie als u rechtstreeks bij Mathmos koopt.

Replacement parts for Mathmos Lava lamps
 

30% korting op accessoires

Vervangende onderdelen zoals flessen en lampen zijn bij Mathmos verkrijgbaar met 30% korting op accessoires wanneer u meer dan 75€ uitgeeft. De lineaire halogeenlampen die in de iO worden gebruikt, zijn echter overal doorlopend verkrijgbaar.

Mathmos gold star service
 

Gold Star Service 

Mathmos is a Gold Star Trusted Merchant online. Don't take our word for it, visit Feefo to see reviews of our products and service. If you are not completely happy we have 30 Day Returns (free with PayPal).

Best quality unique Mathmos lava lamp formula
 

Unique Lava Formula

Mathmos' unique lava lamp formula has brighter, clearer liquids that last longer than other lava lamps. Shop direct from Mathmos to choose from the full range of colours.

Highest quality lava lamp
 

Hoogste kwaliteit

De iO is gemaakt van 5 nauwkeurig gelaste en gegoten onderdelen aluminium. Elk onderdeel wordt nog eens extra handmatig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste kwaliteitsonderdelen in iedere iO worden gebruikt.

Stylish Mathmos lava lamp gift packaging
 

Stijlvolle verpakking

Een prachtig ontworpen geschenkverpakking zorgt ervoor dat de iO in perfecte staat aankomt en direct kan worden bewonderd.

Mathmos iO lava lamp box
 
Gewicht: 9.9kg
Afmeting: 780mm x 237mm x 237mm
Aansluitspanning: Netspanning
Materiaal: Gegoten aluminium - Glasfles - Mathmos lavaformule
 

Mathmos astro lava lamp bulb specification
Lichtbron: 80w R7s 78 mm Lineaire halogeencapsulelamp
 
Mathmos astro lava lamp bulb energy label
Levensduur: Ca. 2000 uur
Kleurtemperatuur: 2900 K (warmwit)
CRI: 100
Lumen: 1380lm
Consumptie: 80kWh/1000hr
 

Mathmos astro lava lamp children advice

LET OP:

Mathmos lavalampen zijn geen speelgoed. Houd ze buiten het bereik van kinderen onder de 14 jaar.

Mathmos iO Lava lamp instructions

Mathmos iO lavalamp-handleiding

POSITIE

Uitsluitend voor gebruik binnenshuis. Kies een positie op een schoon, stevig en horizontaal oppervlak.

Plaats hem niet in de buurt van een bron met warmte of kou, zoals een verwarmingstoestel of een airconditioner. Het product werkt het beste in een ruimte tussen 20º C en 24ºC.

Houd de kabel uit de buurt van verwarmde oppervlakken.

Voor de beste prestaties raden we aan om het product uit de buurt van zonlicht of hete locaties te houden om het vervagen van kleuren of oververhitting te voorkomen en tevens uit de buurt van tocht en koude locaties te houden om een trage werking en bevriezing tegen te gaan.

Plaats de basis op een stabiel en plat oppervlak. OPTIONEEL: De basis heeft 4 schroefgaten waarmee u deze (indien nodig) op een geschikt oppervlak kunt bevestigen. We raden u aan om schroeven te gebruiken (4 stuks met dezelfde specificatie) die geschikt zijn voor het oppervlak waarop u de basis wilt bevestigen. U moet ervoor zorgen dat de basis veilig op het gewenste oppervlak wordt geplaatst.

INSTALLATIE

Dit product wordt geleverd met 8 componenten:

 1. Basis
 2. R7s gloeilamp
 3. Glasscherm
 4. Hittering
 5. Fles
 6. Gietmetalen kap
 7. 2x M4 schroef
 8. 1X inbussleutel

Montage:

 1. Plaats de gloeilamp in het product door een uiteinde naar binnen te duwen en hem op zijn plaats tussen de lamphoudercontacten te laten vallen. Zorg ervoor dat elk uiteinde van de gloeilamp goed in de lamphouder zit.
 2. Plaats het glasscherm in de aangegeven positie. Het is belangrijk dat dit onderdeel vóór gebruik op de juiste plaats wordt gemonteerd.
 3. Monteer de hittering op de aangegeven positie.
 4. Til de fles voorzichtig bij de hals op en plaats hem op de hittering vanaf de voorkant van het product. Zorg ervoor dat hij verticaal en stabiel staat.
 5. Plaats de gietmetalen kap op de aangegeven positie. Zorg ervoor dat elke arm in de gleuf van de kap past en wurm hem voorzichtig in de juiste positie. Forceer dit niet, want dit kan het product beschadigen en de fles breken.
 6. Plaats de meegeleverde schroef erin en draai hem vast met de meegeleverde inbussleutel totdat deze goed vast zit. Draai hem echter niet te vast. Herhaal dit voor de andere arm.

OPWARMING

Het opwarmen van de lamp duurt ca.1-3 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Tijdens het opwarmingsproces kunnen er stalagmietvormen ontstaan, maar deze zullen daarna smelten en dan begint de lava te stromen.

WERKING

 • Uw Mathmos product werkt het beste nadat deze vier of vijf keer is gebruikt.. Bij de eerste paar keer kunt u kleine luchtbellen in de lava zien. De opwarmingstijd zal na een paar keer korter worden.
 • Laat uw product niet langer dan 6 uur per dag aanstaan en zorg ervoor dat hij niet oververhit raakt. Dit verlengt namelijk de levensduur van uw product. Oververhitting verkort de levensduur van het product. Als hij oververhit raakt, zal er of één grote bel aan de bovenkant van de fles of zullen er een heleboel hele kleine luchtbellen ontstaan.
 • Verplaats of schud het product nooit als deze aanstaat of nog warm is, want dit kan onherstelbare vertroebeling veroorzaken.
 • Het is normaal dat er in het glas kleine luchtbellen en witte plekjes te zien zijn.

VERVANGINGEN

Als het einde van de levensduur van uw product nadert, dan zal deze nevelig en/of troebel worden. De kleuren kunnen dan vervagen en de lava zal niet meer zo vloeiend bewegen als voorheen. Dit zal pas gebeuren na ongeveer 2000 bedrijfsuren. Als de levensduur van uw product ten einde is of u wenst een andere kleurencombinatie, raadpleeg onze website www.mathmos.nl voor meer informatie over een vervangende fles of een geheel nieuw product. Houd er s.v.p. rekening mee dat we geen flessen vullen. Maak in ieder geval NOOIT de veiligheidskap van uw fles open en vul deze NOOIT met andere vloeistoffen.

Als de gloeilamp kapot gaat dan adviseren wij u om deze door een lamp van hetzelfde type en met dezelfde wattage te vervangen. Gebruik alleen de juiste lamp hiervoor, zoals vermeld staat op de label in de voet. Bezoek onze website www.mathmos.nl voor meer informatie over vervangende lampen.

BELANGRIJK! Laat uw product altijd volledig afkoelen voordat u het product aanraakt of verplaatst. Zodra uw product volledig is afgekoeld, kunt u de meegeleverde inbussleutel gebruiken om de zijschroeven los te draaien en te verwijderen (bewaar deze onderdelen zorgvuldig). Haal daarna voorzichtig de kap eraf. Til en verwijder de fles uit de basis.

Plaats de vervangende fles op het product. Raadpleeg nu de installatie-instructies voor de montage.

VEILIGHEIDSAANDACHTSPUNTEN

 • Dit product draagt de wettelijke garantie van het land van aankoop en voldoet aan alle toepasselijke normen.
 • Dit product is alleen geschikt voor aansluiting op een 220 - 240V ~ 50Hz netvoeding.
 • Deze fitting heeft Klasse II. Het is een dubbelgeïsoleerd product en vereist geen aarding.
 • Plaats het product uit de buurt van kinderen jonger dan 14 jaar om breuken te voorkomen.
 • Als het glasscherm kapot of gebarsten is, moet het onmiddellijk worden vervangen. Neem hiervoor contact op met Mathmos.
 • Gebruik dit product alleen voor het beoogde gebruik zoals beschreven in deze instructies. Gebruik geen onderdelen die niet door de fabrikant worden aanbevolen.
 • Gebruik geen andere middelen dan de meegeleverde gloeilamp om de fles op te warmen en probeer deze ook niet kunstmatig te koelen.
 • Gebruik het product niet langer dan 6 uur per dag.
 • De vloeistof in het product is niet gevaarlijk en kan volgens de gangbare methode worden weggegooid (voor meer informatie, raadpleeg onze online FAQ op www.mathmos.nl). Als de vloeistof per ongeluk wordt ingeslikt dan adviseren wij om voldoende water te drinken. Als er hierbij bepaalde lichamelijke symptomen voordoen, ga dan naar een dokter.
 • Gebruik dit product nooit nadat de fles is gevallen, omdat deze dan te zwak kan zijn geworden. Koop in dit geval een vervangende fles en gooi de oude fles weg. Als de inhoud wordt gemorst, verwijder dan zoveel mogelijk vloeistof en lava en gebruik daarna de aanbevolen reinigingsmethoden voor uw vloer om het gekleurde water en de was te verwijderen.

Om het risico op brandwonden, elektrische schokken of persoonlijk letsel te verminderen:

 • Trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderdelen aanbrengt of verwijdert of voor de reiniging.
 • Gebruik dit product nooit als het een beschadigde snoer of stekker heeft, als het niet goed werkt, als het gevallen of beschadigd is, of als het is ondergedompeld in water.
 • De externe flexibele kabel van dit product kan niet worden vervangen. Als de kabel is beschadigd, moet het product worden weggegooid.
 • Om het product uit te schakelen, zet u de schakelaar in de uit-stand en verwijdert u vervolgens de stekker uit het stopcontact.
 • Raak de gloeilamp nooit aan als het product is ingeschakeld of net is uitgeschakeld om verbranding te voorkomen. Om een defecte gloeilamp te vervangen, trekt u de stekker van het product uit het stopcontact en laat u hem voldoende afkoelen.

De fabrikant van het product kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel veroorzaakt door onjuiste behandeling, installatie of onjuist gebruik van zijn producten.

Afgedankte elektrische apparaten horen niet bij het huisafval. Breng uw apparaat naar een recycle-faciliteit. Neem contact op met uw gemeente of winkel voor advies over recycling.

 
 1. F. Waar staat het Mathmos merk op mijn iO?
  A. Het merk Mathmos staat op de metalen basis.
 2. F. Ik heb het beschermglas van de iO gebroken. Kan ik reserveonderdelen bij u bestellen?
  A. Ja, Mathmos lavalampen hebben een lange levensduur. U kunt hier de vervangende onderdelen kopen.
 3. F. Werkt een Lunar fles op mijn iO?
  A. De iO en de Lunar gebruiken dezelfde flessen en zijn verwisselbaar.
 4. F. Hoe kan ik mijn iO lavalamp reinigen?
  A. De fles dient te worden gereinigd met een glasreiniger en een doek. Gebruik gewoon een zachte doek om de metalen onderdelen schoon te maken.
 5. F. Ik ben de schroef kwijt die mijn iO bij elkaar houdt.
  A. U kunt een andere inbusschroef van het juiste formaat (M4 x 8 mm) gebruiken of hier een vervangende schroef of een ander reserveonderdeel voor uw iO bestellen.
 6. F. Wordt er een dimmer bij de iO geleverd?
  A. De iO werkt het beste bij een kamertemperatuur tussen 20 en 25 °C en heeft onder deze omstandigheden geen dimmer nodig. Soms echter, wanneer de temperatuur hoger is, kan het beter zijn om de lamp te dimmen. Plug-in dimmers voor halogeenlampen zijn verkrijgbaar en kunnen bij dit product worden gebruikt.
 7. F. De kap lijkt niet te passen.
  A. Zorg ervoor dat de kap op de juiste manier is vastgedraaid en dat de twee armen precies in de gleuven van de kap zitten, voordat u deze voorzichtig naar beneden duwt. Forceer hem niet, want dit kan uw product beschadigen.
 8. F. Moet het beschermglas precies passen?
  A. Ja, dit is een integraal veiligheidsonderdeel van het product.
 9. F. De schroeven waarmee mijn iO is gemonteerd, steken een beetje uit. Is dit normaal?
  A. Ze kunnen een beetje variëren van elkaar, dus dit is normaal.
 10. F. Hoe lang duurt het voordat mijn iO lavalamp is opgewarmd?
  A. De iO lavalamp zou binnen twee tot twee en een half uur moeten gaan werken, nadat u hem heeft aangezet. Eerst zult u stalagmietvormen zien die daarna over zullen gaan in de speciale lavalampvormen. Houd er rekening mee dat nieuwe flessen er langer over doen om op te warmen (maximaal drie uur), maar de opwarmtijd zal na verloop van tijd afnemen. Als uw lavalamp niet binnen deze tijd is opgewarmd, dan staat de lamp misschien op de verkeerde plaats of is de ruimte waarin hij staat te koud. Lavalampen moeten uit de buurt van tocht of een airconditioning worden geplaatst. De temperatuur van de kamer zou daarbij minimaal 20 °C moeten zijn.
 11. F. Ik heb problemen met het vervangen van de lamp.
  A. Zorg ervoor dat de stekker van het product uit het stopcontact is en dat de lamp is afgekoeld. Op het eerste gezicht lijkt de lamp te lang, maar er zitten veren in de contactpunten. Plaats het ene uiteinde van de lamp op de pen en duw hem zachtjes naar beneden. Het andere uiteinde van de lamp kan daarna op de andere pin worden geplaatst. Plaats het beschermglas terug.
 12. F. Heb ik de warmte-ring nodig?
  A. Ja, dit is een essentieel onderdeel van het verwarmsysteem voor de lava.
 13. F. Hoeveel weegt de iO?
  A. De iO weegt 9.9kg
 14. F. Hoe groot is de iO?
  A. De iO is 780 mm hoog en heeft een diameter van 240 mm
 1. V. Kan ik vervangende onderdelen voor mijn lavalamp kopen?
  A. Ja, Mathmos lavalampen hebben een lange levensduur. U kunt hier de vervangende onderdelen kopen.
 2. V. Mijn lavalamp is defect, wat kan ik doen?
  A. Lees ten eerste deze veelgestelde vragen door, om te zien of uw vraag wordt beantwoord. Wij bieden één jaar garantie op al onze producten. Als u uw lamp minder dan een jaar geleden heeft gekocht, neem dan contact op met onze klantenservice, die u graag verder helpt. Lees hiervoor onze richtlijnen voor het retourneren van defecte producten door.
 3. V. Waarom is mijn lavalamp beslagen?
  A. Lavalampen kunnen om de volgende twee redenen beslagen raken. Ze zijn geschud of verplaatst terwijl ze nog warm waren of ze zijn aan het eind van hun levensduur (2000 uur). Vervangingsflessen voor de lavalamp zijn bij ons verkrijgbaar.

 4. V. Waarom heeft mijn lavalamp bellen in het glas?
  A. Een lavalamp-fles wordt geproduceerd in een geautomatiseerde flessenfabriek. Kleine bellen in het glas horen bij het productieproces dus zijn geen fabricagefout.

 5. V. Wat zijn de verschillen in kwaliteit tussen een Mathmos-lavalamp en andere lavalampen?
  A. Onze lavaformule heeft een betere lavastroom, langere levensduur, heldere vloeistoffen en levendigere kleuren. De metalen onderdelen bevatten een hogere kwaliteit metaal, die wij met de hand glanzend kunnen oppoetsen. Onze gloeilampen zijn directioneel, zonder warme voet en richten het licht precies in de lavastroom. We hanteren een hogere veiligheidsnorm en streven naar kwaliteit, gecontroleerd door een aantal verschillende organisaties. Wij hebben een uitgebreid scala aan onderdelen in ons assortiment in tegenstelling tot andere wegwerpproducten. Wij kunnen inmiddels terugkijken op een uitstekende fabricagegeschiedenis van meer dan 50 jaar.
 6. V. Hoe lang duurt het voordat een lavalamp opgewarmd is?
  A. Een lavalamp begint, nadat u hem heeft aangezet, na een uur of anderhalf uur te werken. Eerst zal hij stalagmiete vormen geven en daarna de vormen, die kenmerkend zijn voor een lavalamp.

  Indien uw lavalamp binnen deze periode niet is opgewarmd dan zal hij wellicht op de verkeerde plaats staan of de kamer is te koud. Lavalampen werken niet op de tocht of in airconditioning. In de kamer dient het hiervoor minstens 20 graden Celcius te zijn.

 7. V. In de bovenkant van mijn lavalamp zit een grote bel die niet beweegt. Hoe komt dat?
  A. De lavalamp is oververhit. Misschien heeft hij te lang aangestaan (meer dan 8 uur). Wij adviseren u de lamp uit te zetten en af te laten koelen. Het kan ook zijn dat de temperatuur in de kamer te hoog is (meer dan 24 graden Celcius) of dat de lamp naast de verwarming staat. Zet hem in dat geval op een andere plaats.

 8. V. Hoe dien ik de lavalamp weg te gooien als hij niet meer werkt?
  A. Maak een gat in de metalen kap met een scherpe punt. Daarna kunt u de vloeistof eruit gieten. De fles kan dan op de normale manier worden gerecycled.

 9. V. Kan ik nieuwe vloeistof voor mijn lavalamp aanschaffen?
  A. Lavalamp-flessen zijn verzegeld dus we verkopen de vloeistoffen niet apart. U kunt wel een nieuwe fles met inhoud voor uw Mathmos lavalamp hier bestellen.

 10. V. Kan ik een nieuwe kap voor mijn lavalamp kopen?
  A. Lavalamp-flessen zijn verzegeld dus we verkopen de kap niet apart. U kunt wel een nieuwe fles met inhoud hier bestellen.

 11. V. Waarom staat mijn lavalamp-fles niet rechtop in de houder?
  A. Lavalamp-flessen zijn nooit helemaal hetzelfde. Draai de fles om totdat hij goed op de houder zit.

 12. V. Hoelang is de levensduur van een lavalamp?
  A. Mathmos lavalampen gaan ongeveer 2000 uur mee. Daarna kunt u vervangingsfles hier bestellen.

 13. V. Waar kan ik de gloeilampen voor mijn Mathmos lavalamp bestellen?
  A. Mathmos heeft een groot assortiment aan gloeilampen voor uw lavalamp hier verkrijgbaar.

 14. V. Waarom vervangt u de flessen niet altijd in de door mij gewenste kleur?
  A. Mathmos heeft een enorm aantal kleuren gefabriceerd gedurende onze lange geschiedenis. Helaas is het hierdoor niet mogelijk om alle kleuren op voorraad te houden. Wij verzoeken u dus vriendelijk om uw keuze te maken uit het huidige kleurenassortiment.

  navullingen op maat - kleuren op maat - aangepaste kleuren - aangepaste navullingen - fleskleuren - aangepaste fleskleuren - lavakleuren op maat - fleskleuren op maat - speciale kleuren

 15. V. Verzorgt u aangepaste hervullingen?
  A. Ja, we verzorgen dit één keer per jaar voor bepaalde flessen. Neem hiervoor s.v.p. contact op met onze klantenservice voor nadere informatie. Dit is echter een kostbaar proces en meer geschikt voor verzamelaars.

  navullingen op maat - kleuren op maat - aangepaste kleuren - aangepaste navullingen - fleskleuren - aangepaste fleskleuren - lavakleuren op maat - fleskleuren op maat - speciale kleuren

 16. V. Waarom maakt mijn lavalamp rare stalagmiet-vormen?
  A. Dit is een normaal onderdeel van het opwarmingsproces. Hierna zal de lavalamp de gebruikelijke lavavormen laten zien.

 17. V. Waarom gaat mijn lavalamp niet aan?
  A. Misschien doet de gloeilamp het niet meer. U kunt hier een nieuwe gloeilamp bestellen. Het kan ook zijn dat de zekering in de stekker vervangen dient te worden.

 18. V. Kunnen de Mathmos-lavalampen geleverd worden in de US en Canada?
  A. Helaas nog niet op dit moment.

  US lavalampen - Canada lavalampen - lavalampen US - lavalampen Canada - Amerika lavalampen - lavalampen Amerika - lavalamp US

 19. V. Waarom zijn er speciale flessen voor de Silver Astro en de Heritage Astro? Kan ik deze eigenlijk verwisselen? Kan ik een speciale kleur uit de ene serie voor de andere serie bestellen?
  A. De mix van deze twee series is verschillend. De geanodiseerde afwerking in de Heritage-serie verandert de manier waarop de lava stroomt. Het is dus helaas niet mogelijk om de flessen te verwisselen. Maak dus s.v.p. online uw keuze uit het huidige beschikbare assortiment voor elke serie.

  astroflessen - verschillende flessen - heritage astroflessen

 20. V. Waarom zijn er bellen in de lava te zien?
  A. Kleine belletjes in de lava zijn normaal. Vooral als u de lamp net heeft ontvangen. Na verloop van tijd zullen deze belletjes verminderen.
 21. V. Waarom is de vloeistof in mijn fles lichter geworden?
  A. Na verloop van tijd zal de kleurstof in de lava vervagen, vooral als deze in direct zonlicht is geplaatst. Indien uw lamp echter nog geen jaar oud is en u hebt de instructies gevolgd, neem dan hiervoor s.v.p. contact op met onze klantenservice. Als uw lamp meer dan een jaar oud is dan kunt u hier een nieuwe fles bestellen.

  vloeistof licht - lichte vloeistof

 22. V. Het vloeistofniveau van mijn lamp is te laag. Hoe vul ik deze bij?
  A. De Mathmos-lavalampflessen zijn niet verzegeld. Probeer echter niet om deze te openen en vul nooit de vloeistof zelf aan. Door de hitte van de lavalamp gaat het water uitzetten en door het aanvullen van de vloeistof kan de lamp te vol worden, waardoor er druk op het glas kan ontstaan als het water uitzet. Indien u niet tevreden bent met uw fles kunt u hier een nieuwe kopen.

  vloeistof laag - vloeistof hervullen - vloeistof bijvullen

 23. V. Waarom blijft er was hangen aan de binnenkant van de fles?
  A. Als u de lamp een paar keer heeft gebruikt zou deze was zich aan de rest van de was moeten gaan hechten. Als dit niet gebeurt en uw lamp is minder dan een jaar oud, dan verzoeken wij u vriendelijk om hier contact met ons op te nemen. Indien uw lamp meer dan een jaar oud is dan kunt u hier een vervangende fles kopen.

  was zit vast

 24. V. Hebt u nog meer kleuren in uw assortiment, dan die op uw website worden getoond?
  A. Nee, maar we voegen voortdurend nieuwe kleuren toe aan ons assortiment. Wij adviseren u dus om u aan te melden voor de mailinglijst om zo te worden geïnformeerd als er nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn.

  flessen op maat - speciale flessen - aangepaste flessen - aangepaste kleur

 25. V. Mijn Jet-lavalamp is defect. Wat kan ik hieraan doen?
  A. U kunt evt. hier de gloeilampen voor uw Jet-lavalamp kopen. In het andere geval kunnen wij u helaas niet verder helpen omdat de fabricage van de Jet-lavalamp al vele jaren geleden is beëindigd.

  Jet lavalamp gebroken – Jet lavalamp vervanging - Jet vervanging

 26. V. Waarom zie ik een metalen spiraaltje in mijn lavalampfles?
  A. De metalen spiraal is een belangrijk onderdeel van een lavalampfles. Deze zou zich moeten bevinden op de bodem van de fles. Laat de lamp gedurende enkele uren aanstaan, zodat de spiraal vanzelf op de juiste plaats terechtkomt.

  metalen spiraal in fles - metalen veer in fles

 27. V. Waarom past mijn nieuwe Telstar-fles niet op mijn oude Telstar-voet?
  A. Flessen en voeten kunnen van tijd tot tijd een beetje van elkaar verschillen. Neem s.v.p. hier contact op met onze klantenservice.

  fles past niet - fles wil niet passen - wankele fles

 28. V. Waarom zie ik een vreemd voorwerp in mijn nieuwe lavalampfles?
  A. Er zou niets anders dan lava en vloeistof in de fles moeten zitten. Neem s.v.p. "hier contact op met onze klantenservice.

  haar in lavalamp - haar in fles - vuil in fles - vuil in lavalamp

 29. V. Hoe oud is mijn lavalamp?
  A. Er zijn veel kleine wijzigingen in de vervaardiging van Mathmos-lavalampen aangebracht gedurende onze lange productiegeschiedenis. Helaas kunnen we de lavalampen niet voorzien van een datum. Wij adviseren u om voor meer informatie hierover een bezoek te brengen aan een van onze gespecialiseerde websites zoals www.flowoflava.com.
 30. V. Hoe reinig ik mijn lavalamp?
  A. De fles dient te worden gereinigd met een glasreiniger en een doek. De voet en kap zijn van aluminium. Maak voor het schoonmaken hiervan dus gebruik van de hiervoor aanbevolen producten. Gebruik in geval van twijfel gewoon een zachte doek.

  lavalamp reinigen - lavalamp oppoetsen

 31. V. Mijn lavalamp is op de grond kapot gevallen. Hoe kan ik dit schoonmaken?
  A. Verwijder zoveel mogelijk vloeistof en lava van de vloer. Gebruik vervolgens de aanbevolen reinigingsproducten voor het verwijderen gekleurd water en was voor uw specifieke vloer.

  fles kapot gevallen - kapot gevallen fles

 32. V. De vervangende fles, die ik heb besteld, past niet op mijn lamp. Kan ik deze ruilen?
  A. Ja, neem s.v.p. hier contact op met onze klantenservice.

  vervangen - fles ruilen - verkeerde fles besteld

 33. V. Kan ik nieuwe vloeistof en was kopen?
  A. Nee, wij adviseren u om een compleet nieuwe fles te bestellen.

  hervullen - vloeistof hervullen - hervullen vloeistof - hervullen fles - fles hervullen - hervulvloeistof kopen - kopen hervulvloeistof - nieuwe vloeistoffen kopen - nieuwe was kopen - nieuwe lava kopen

 34. V. Kan ik een glitterfles kopen?
  A. Glitterflessen zijn momenteel niet verkrijgbaar.
 35. V. Wat is de levensduur van een fles of gloeilamp?
  A. De Mathmos-lavalamp gaat 2000 uur mee. De levensduur van de gloeilampen variëren, maar zijn gegarandeerd voor 1 jaar vanaf de aankoop.

  hoelang fles - hoelang gloeilamp - gebroken gloeilamp - defecte gloeilamp

 36. V. Zijn Mathmos lavalampen geschikt voor kinderen?
  A. Een Mathmos lavalamp is een luxeproduct en geen speelgoed. Wij adviseren u een lavalamp buiten het bereik van kinderen onder de 14 jaar te houden. 

De iO giga-lavalamp

De iO giga-lavalamp - Installatie

: *
: *
: *
 
 
 
 
We hebben cookies op uw computer geplaatst om deze website te verbeteren. Meer informatie
    
Terug naar boven