Gratis snelle levering zonder extra kosten - 2 jaar garantie
De iO giga-lavalamp: Zwart
475.00 Gratis Levering
De iO giga-lavalamp: Zwart

Een matzwarte giga-lavalamp van de uitvinders van Mathmos.

De iO giga-lavalamp: Zwart

Deze grote lavalamp van Mathmos is 78 cm hoog. Hij is verkrijgbaar in 4 kleurencombinaties en het gegoten precisiemetaal is afgewerkt in matzwart. Deze matzwarte versie van de snel uitverkochte giga-lavalamp iO van Mathmos is met grote zorg ontworpen, zodat hij er vanuit elke hoek geweldig uitziet. Hij kan bovendien worden vastgezet en is daardoor perfect geschikt voor allerlei soorten openbare en huiselijke ruimtes.

Mathmos iO giga lavalamp zwart - geel met Oranje Lava Mathmos iO giga lavalamp zwart - blauw met groen Lava Mathmos iO giga lavalamp zwart - Violet met rode Lava Mathmos iO giga lavalamp zwart - roze met turkoois Lava
 

Eenvoudige montage

Deze gigantische lavalamp van Mathmos is snel en eenvoudig te monteren. Plaats de fles op de lavalampvoet en bevestig de kap op de zijsteunen met de meegeleverde inbussleutel.

Mathmos iO giant lava lamp - Fixing
 

Bevestigingspunten

De basis van de iO heeft bevestigingspunten, zodat u deze lavalamp op een oppervlak kunt bevestigen waardoor hij niet kan worden verplaatst. De kabel kan recht onder het product doorlopen, vanuit de achterkant of zijkant.

Mathmos iO giant lava lamp - Designers
 

Ontwerpers

Mathmos Design Studio heeft gedurende een aantal jaren nauw samengewerkt met de bekroonde ontwerpers J.Coles en J.French om de iO te ontwerpen en te ontwikkelen.

Mathmos iO giant lava lamp - Bulbs
 

Lamp

In de iO gebruikt u een 80w R7s 78mm lineaire halogeencapsulelamp. Deze lamp wordt gebruikt om zowel de iO te verwarmen als te verlichten en is verkrijgbaar bij Mathmos, maar ook elders. Drie van deze lampen zijn inbegrepen bij elke iO.

Mathmos iO giant lava lamp - vorm
 

Unieke vorm

iO lavalampen zijn gemaakt van massief precisiemetaal met een matzwarte afwerking. Het uitgekiende ontwerp zorgt ervoor dat de iO veilig is geconstrueerd en hij ziet er bovendien vanuit elke hoek fantastisch uit.

Mathmos iO giant lava lamp - First 100
 

Embossed Branding

De voet van de iO reuze lavalamp heeft zowel het Mathmos merk als de iO in het precisie gegoten metaal geperst.

Mathmos lava lamps made in Britain
 

2 jaar Shop Direct-garantie

De gigantische iO-lavalamp is gemaakt volgens de allerhoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Hij heeft bovendien een 2-jarige Shop Direct-garantie wanneer u hem rechtstreeks bij Mathmos koopt.

Replacement parts for Mathmos Lava lamps
 

30% accessoire-korting

Flessen en lampen zijn verkrijgbaar bij Mathmos met 30% accessoire-korting wanneer u meer dan 75€ bestelt. Lineaire halogeenlampen voor de grote iO-lavalampen zijn ruim en doorlopend verkrijgbaar.

Mathmos gold star service
 

Verlengde kerstretourmogelijkheden

Mathmos is een Gold Star Trusted Merchant Ga naar Feefo om beoordelingen over onze producten en service te bekijken. Mathmos biedt uitgebreide kerstretourmogelijkheden (gratis met PayPal).

Best quality unique Mathmos lava lamp formula
 

Unieke lavalampformule

Mathmos' unique lava lamp formula has brighter, clearer liquids that last longer than other lava lamps. Shop direct from Mathmos to choose from the full range of colours.

Highest quality lava lamp
 

Metaal van topkwaliteit

De gigantische iO-lavalamp is gemaakt van 5 nauwkeurig gegoten aluminiumonderdelen. Elk onderdeel wordt nog eens extra handmatig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste onderdelen in ieder product worden gebruikt.

Stylish Mathmos lava lamp gift packaging
 

Stijlvolle verpakking

De prachtig ontworpen cadeauverpakking zorgt ervoor dat de gigantische iO-lavalamp in perfecte staat aankomt en er fantastisch uitziet.

Mathmos iO lava lamp box
 
Gewicht: 9.9kg
Afmeting: 780mm x 237mm x 237mm
Aansluitspanning: Netspanning
Materiaal: Matzwart, gegoten aluminium - Glasfles - Mathmos lavaformule
 

Mathmos astro lava lamp bulb specification
Lichtbron: 80w R7s 78 mm Lineaire halogeencapsulelamp
 
Mathmos astro lava lamp bulb energy label
Levensduur: Ca. 2000 uur
Kleurtemperatuur: 2900 K (warmwit)
CRI: 100
Lumen: 1380lm
Consumptie: 80kWh/1000hr
 

Mathmos astro lava lamp children advice

LET OP:

Mathmos lavalampen zijn geen speelgoed. Houd ze buiten het bereik van kinderen onder de 14 jaar.

Mathmos iO Lava lamp instructions

Mathmos iO lavalamp-handleiding

POSITIE

Uitsluitend voor gebruik binnenshuis. Kies een positie op een schoon, stevig en horizontaal oppervlak.

Plaats hem niet in de buurt van een bron met warmte of kou, zoals een verwarmingstoestel of een airconditioner. Het product werkt het beste in een ruimte tussen 20º C en 24ºC.

Houd de kabel uit de buurt van verwarmde oppervlakken.

Voor de beste prestaties raden we aan om het product uit de buurt van zonlicht of hete locaties te houden om het vervagen van kleuren of oververhitting te voorkomen en tevens uit de buurt van tocht en koude locaties te houden om een trage werking en bevriezing tegen te gaan.

Plaats de basis op een stabiel en plat oppervlak. OPTIONEEL: De basis heeft 4 schroefgaten waarmee u deze (indien nodig) op een geschikt oppervlak kunt bevestigen. We raden u aan om schroeven te gebruiken (4 stuks met dezelfde specificatie) die geschikt zijn voor het oppervlak waarop u de basis wilt bevestigen. U moet ervoor zorgen dat de basis veilig op het gewenste oppervlak wordt geplaatst.

INSTALLATIE

Dit product wordt geleverd met 8 componenten:

 1. Basis
 2. R7s gloeilamp
 3. Glasscherm
 4. Hittering
 5. Fles
 6. Gietmetalen kap
 7. 2x M4 schroef
 8. 1X inbussleutel

Montage:

 1. Plaats de gloeilamp in het product door een uiteinde naar binnen te duwen en hem op zijn plaats tussen de lamphoudercontacten te laten vallen. Zorg ervoor dat elk uiteinde van de gloeilamp goed in de lamphouder zit.
 2. Plaats het glasscherm in de aangegeven positie. Het is belangrijk dat dit onderdeel vóór gebruik op de juiste plaats wordt gemonteerd.
 3. Monteer de hittering op de aangegeven positie.
 4. Til de fles voorzichtig bij de hals op en plaats hem op de hittering vanaf de voorkant van het product. Zorg ervoor dat hij verticaal en stabiel staat.
 5. Plaats de gietmetalen kap op de aangegeven positie. Zorg ervoor dat elke arm in de gleuf van de kap past en wurm hem voorzichtig in de juiste positie. Forceer dit niet, want dit kan het product beschadigen en de fles breken.
 6. Plaats de meegeleverde schroef erin en draai hem vast met de meegeleverde inbussleutel totdat deze goed vast zit. Draai hem echter niet te vast. Herhaal dit voor de andere arm.

OPWARMING

Het opwarmen van de lamp duurt ca.1-3 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Tijdens het opwarmingsproces kunnen er stalagmietvormen ontstaan, maar deze zullen daarna smelten en dan begint de lava te stromen.

WERKING

 • Uw Mathmos product werkt het beste nadat deze vier of vijf keer is gebruikt.. Bij de eerste paar keer kunt u kleine luchtbellen in de lava zien. De opwarmingstijd zal na een paar keer korter worden.
 • Laat uw product niet langer dan 6 uur per dag aanstaan en zorg ervoor dat hij niet oververhit raakt. Dit verlengt namelijk de levensduur van uw product. Oververhitting verkort de levensduur van het product. Als hij oververhit raakt, zal er of één grote bel aan de bovenkant van de fles of zullen er een heleboel hele kleine luchtbellen ontstaan.
 • Verplaats of schud het product nooit als deze aanstaat of nog warm is, want dit kan onherstelbare vertroebeling veroorzaken.
 • Het is normaal dat er in het glas kleine luchtbellen en witte plekjes te zien zijn.

VERVANGINGEN

Als het einde van de levensduur van uw product nadert, dan zal deze nevelig en/of troebel worden. De kleuren kunnen dan vervagen en de lava zal niet meer zo vloeiend bewegen als voorheen. Dit zal pas gebeuren na ongeveer 2000 bedrijfsuren. Als de levensduur van uw product ten einde is of u wenst een andere kleurencombinatie, raadpleeg onze website www.mathmos.nl voor meer informatie over een vervangende fles of een geheel nieuw product. Houd er s.v.p. rekening mee dat we geen flessen vullen. Maak in ieder geval NOOIT de veiligheidskap van uw fles open en vul deze NOOIT met andere vloeistoffen.

Als de gloeilamp kapot gaat dan adviseren wij u om deze door een lamp van hetzelfde type en met dezelfde wattage te vervangen. Gebruik alleen de juiste lamp hiervoor, zoals vermeld staat op de label in de voet. Bezoek onze website www.mathmos.nl voor meer informatie over vervangende lampen.

BELANGRIJK! Laat uw product altijd volledig afkoelen voordat u het product aanraakt of verplaatst. Zodra uw product volledig is afgekoeld, kunt u de meegeleverde inbussleutel gebruiken om de zijschroeven los te draaien en te verwijderen (bewaar deze onderdelen zorgvuldig). Haal daarna voorzichtig de kap eraf. Til en verwijder de fles uit de basis.

Plaats de vervangende fles op het product. Raadpleeg nu de installatie-instructies voor de montage.

VEILIGHEIDSAANDACHTSPUNTEN

 • Dit product draagt de wettelijke garantie van het land van aankoop en voldoet aan alle toepasselijke normen.
 • Dit product is alleen geschikt voor aansluiting op een 220 - 240V ~ 50Hz netvoeding.
 • Deze fitting heeft Klasse II. Het is een dubbelgeïsoleerd product en vereist geen aarding.
 • Plaats het product uit de buurt van kinderen jonger dan 14 jaar om breuken te voorkomen.
 • Als het glasscherm kapot of gebarsten is, moet het onmiddellijk worden vervangen. Neem hiervoor contact op met Mathmos.
 • Gebruik dit product alleen voor het beoogde gebruik zoals beschreven in deze instructies. Gebruik geen onderdelen die niet door de fabrikant worden aanbevolen.
 • Gebruik geen andere middelen dan de meegeleverde gloeilamp om de fles op te warmen en probeer deze ook niet kunstmatig te koelen.
 • Gebruik het product niet langer dan 6 uur per dag.
 • De vloeistof in het product is niet gevaarlijk en kan volgens de gangbare methode worden weggegooid (voor meer informatie, raadpleeg onze online FAQ op www.mathmos.nl). Als de vloeistof per ongeluk wordt ingeslikt dan adviseren wij om voldoende water te drinken. Als er hierbij bepaalde lichamelijke symptomen voordoen, ga dan naar een dokter.
 • Gebruik dit product nooit nadat de fles is gevallen, omdat deze dan te zwak kan zijn geworden. Koop in dit geval een vervangende fles en gooi de oude fles weg. Als de inhoud wordt gemorst, verwijder dan zoveel mogelijk vloeistof en lava en gebruik daarna de aanbevolen reinigingsmethoden voor uw vloer om het gekleurde water en de was te verwijderen.

Om het risico op brandwonden, elektrische schokken of persoonlijk letsel te verminderen:

 • Trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderdelen aanbrengt of verwijdert of voor de reiniging.
 • Gebruik dit product nooit als het een beschadigde snoer of stekker heeft, als het niet goed werkt, als het gevallen of beschadigd is, of als het is ondergedompeld in water.
 • De externe flexibele kabel van dit product kan niet worden vervangen. Als de kabel is beschadigd, moet het product worden weggegooid.
 • Om het product uit te schakelen, zet u de schakelaar in de uit-stand en verwijdert u vervolgens de stekker uit het stopcontact.
 • Raak de gloeilamp nooit aan als het product is ingeschakeld of net is uitgeschakeld om verbranding te voorkomen. Om een defecte gloeilamp te vervangen, trekt u de stekker van het product uit het stopcontact en laat u hem voldoende afkoelen.

De fabrikant van het product kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel veroorzaakt door onjuiste behandeling, installatie of onjuist gebruik van zijn producten.

Afgedankte elektrische apparaten horen niet bij het huisafval. Breng uw apparaat naar een recycle-faciliteit. Neem contact op met uw gemeente of winkel voor advies over recycling.

 

De iO giga-lavalamp

De iO giga-lavalamp - Installatie

: *
: *
: *
 
 
 
 
We hebben cookies op uw computer geplaatst om deze website te verbeteren. Meer informatie
    
Terug naar boven