Gratis snelle levering zonder extra kosten - 2 jaar garantie
Saturn Giga Lavalamp
3000.00 Gratis Levering
Saturn Giga Lavalamp Saturn Giga Lavalamp Saturn Giga Lavalamp Saturn Giga Lavalamp Saturn Giga Lavalamp Saturn Giga Lavalamp Saturn Giga Lavalamp
Saturn Giga Lavalamp

De Grootste Lavalamp van de Mathmos Uitvinders *Nieuw*

Saturn Giga Lavalamp

De Saturn giga-lavalamp is de grootste productielijn van lavalampen die ooit is geproduceerd. Met een hoogte van 1,5m kan deze Saturn lavalamp direct uit de doos worden gepakt en aangezet. De Saturn is in het Verenigd Koninkrijk volgens strenge kwaliteitsnormen volledig met de hand gemaakt, en bestaat uit ultra helder borosilicaatglas en met de hand gepolijst, gesponnen en lasergesneden aluminium. Saturn wordt op bestelling gevuld, en u kunt daarbij kiezen uit 10 kleurencombinaties. Na uw bestelling zal hij binnen 2 weken bij u worden afgeleverd (4 weken in de EU). Elke Mathmos Saturn is voorzien van een uniek instructieboekje met datum en er zullen doorlopend vervangingsflessen en -lampen beschikbaar zijn. FIRST10 Uitverkocht

 

Eenvoudige Montage

Saturn is snel en gemakkelijk in elkaar te zetten, bekijk hiervoor de video. Hij wordt geleverd in twee dozen. Plaats de fles op de basis en zet de kap erop, zoals bij elke lavalamp. Vanwege de afmeting is dit wel eenvoudiger als je met twee personen bent.

 

Met de hand gemaakt in Groot-Brittannië

De Saturn lavalamp wordt in Groot-Brittannië met trots volgens de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen door Mathmos en onze vertrouwde partners met de hand gemaakt. Bekijk hiervoor onze productievideo.

 

Ontwerp: De jaren 60 tot nu

Het Saturn-ontwerp is gebaseerd op onze lavalamp The Princess uit de jaren 60, die nu zeer zeldzaam is. Bekijk onze video die toont hoe het ontwerp evolueerde van The Princess tot de huidige Saturn.

Instructieboekje met datum
 

Instructieboekje met datum

Elke Saturn lavalamp wordt geleverd met een uniek instructieboekje met de datum waarop de lamp is gevuld op de achterkant. Perfect om te bewaren om de verzamelwaarde van deze unieke voorwerpen te beschermen.

Openbare of privéruimten
 

Openbare of privéruimten

De drie poten van de Saturn hebben optionele vloerbevestigingspunten en een diepe basis met een siliconen afwerking om ervoor te zorgen dat de fles stevig staat. De kabel kan indien nodig gemakkelijk aan de gaten in een been worden bevestigd.

Eenvoudige Levering
 

Eenvoudige Levering

De Saturn ontvangt u in twee dozen via het gebruikelijke koeriersysteem. Er zijn hierbij geen pallets of speciale regelingen nodig. Hou in ieder geval rekening met 2 weken voor de levering (4 weken voor de EU).

Met de hand gepolijst metaal
 

Met de hand gepolijst metaal

De metalen onderdelen van de Saturn zijn met de hand gepolijst. De kap en de basis worden met de hand gesponnen en in de basis worden kijkgaten gesneden. Daarna worden de lasergesneden poten zorgvuldig in elkaar gezet en de Mathmos-badge aangebracht.

Giga-lavalampformule
 

Giga-lavalampformule

Wij hebben jaren gewerkt om een formule te ontwikkelen die kan worden verplaatst, in ongeveer 3 uur kan worden opgewarmd en gedurende 6 uur een geweldige lavabeweging kan geven. Alle vorige lavalampen van dit formaat zijn in onze fabriek met de hand gevuld.

Vervangingsflessen
 

Vervangingsflessen

Wanneer de fles van de Saturn lavalamp het einde van zijn levensduur heeft bereikt, na ongeveer 2.000 uur, dan kunt u gewoon een nieuwe fles kopen zoals bij iedere Mathmos lavalamp. Stuur uw oude fles terug in de verpakking waarin u uw nieuwe fles hebt ontvangen en wij geven u een kortingscode. Kijk hier.

Borosilicaatglas
 

Borosilicaatglas

De glazen fles van de Saturn is gemaakt van borosilicaatglas. Dit glas wordt gebruikt in chemische vaten en heeft unieke eigenschappen op het gebied van stevigheid en helderheid, waardoor een zo goed mogelijk zicht op de lavastroom wordt gegarandeerd.

Geweldige verpakking
 

Geweldige verpakking

De twee dozen van de Saturn zien er geweldig uit, maar laten de inhoud niet zien, voor het geval het om een spectaculair cadeau gaat. Ze zijn groot, dus we verwachten niet dat u ze zult bewaren, maar we hebben een inlage bijgevoegd die u misschien samen met uw instructieboekje wilt bewaren.

Vervangende lampen
 

Vervangende lampen

De Saturn gebruikt een 120w R7s 78mm lineaire halogeen-capsulelamp. Deze lamp wordt gebruikt om de Saturn zowel te verwarmen als te verlichten en is hier bij Mathmos en elders verkrijgbaar. Er zijn er drie bij elke Saturn inbegrepen.

Mathmos Saturn lava lamp box
 
Gewicht: Product - 5,7kg / Fles - 19kg / Totaal - 24,7kg
Productafmeting: 1520mm hoog x 540mm breed x 480mm diep (610mm diameter)
Vermogen: Netspanning
Materialen: Gepolijst lasergesneden & gesponnen aluminium - glazen borosilicaatfles - Mathmos lavaformule
SKU:

SATPVREU

Prijs/verkrijgbaarheid:
3000.00€
Op voorraad
Merk:

Mathmos Lavalampen

 

Mathmos Saturn lava lamp bulb specification
Licht: 120w R7s 78mm lineaire halogeen-capsulelamp
 
Mathmos Saturn lava lamp bulb energy label
Levensduur: Ca. 2000 uur
Kleurtemp: 2900K (warmwit)
CRI: 100
Lumen: 1380lm
Consumptie: 80kWh/1000u
 

Mathmos Saturn lava lamp children advice

LET OP!

Lavalampen zijn geen speelgoed. Plaats ze goed buiten het bereik van kinderen onder de 14 jaar.

Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Violet met Oranje Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Geel met Rood Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Violet met Rood Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Blauw met Groen Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Violet met Turkoois Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Blauw met Roze Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Geel met Oranje Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Blauw met Geel Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Transparent met Zwart Lava Mathmos Saturn Giga Lavalamp - Violet met Roze Lava

Mathmos Saturn Lavalamp Instructies

Inhoud Doos

Saturn komt in twee dozen;
Doos 1: Lampvoet, R7s-lamp, onderspindel, bovenkap
Doos 2: Gevulde fles

Positie

Saturn is uitsluitend voor gebruik binnenshuis. Kijk goed uit waar u hem plaatst, vooral als Saturn in openbare ruimten moet worden gebruikt. Zorg ervoor dat de kabel het stopcontact kan bereiken zonder te worden uitgerekt of dat hij een struikelgevaar gaat vormen. Kies een plek op een stevig, plat oppervlak dat zijn gewicht kan dragen. Saturn werkt het beste in een kamer tussen 20 ºC / 68 ºF en 24 ºC / 75 ºF.

Voor de beste prestaties raden wij u aan het product uit de buurt te houden van:

 • zonlicht, om te voorkomen dat zijn kleuren vervagen;
 • tocht en koude plaatsen, zoals een airconditioner, om een trage werking en bevriezing te voorkomen;
 • hete plaatsen, zoals een verwarming, om oververhitting te voorkomen;
 • houd de kabel uit de buurt van verwarmde oppervlakken.

OPTIONEEL: De voetjes onder de basis hebben schroefgaten waarmee u de lamp op een geschikt oppervlak kunt bevestigen. Wij raden u aan om hiervoor geschikte schroeven (4 dezelfde) voor de bevestiging van de basis te gebruiken. U moet ervoor zorgen dat de basis veilig op de ondergrond staat.

Assemblage

We raden u aan om de video op de Saturn-pagina op de Mathmos-website te bekijken

Doos 1: (de grotere doos)

 1. Open hem en pak voorzichtig de kap en de basis eruit.
 2. Plaats de lamp op een geschikte plek.
 3. Plaats de lamp in het product door de uiteinden in de contactpunten van de lamphouder voorzichtig op hun plek te duwen. (diagram 1). Zorg ervoor dat elk uiteinde van de lamp goed in de lamphouder zit.

Doos 2: (de kleinere doos - fles)

 1. Haal de fles voorzichtig uit de doos. Hij is niet alleen zwaar, maar ook breekbaar.
 2. Open de doos door de afscheurstrook te verwijderen.
 3. Open de flappen en verwijder het bovenste kartonnen inzetstuk en leg dit apart.
 4. Met behulp van de handgrepen aan de zijkant van de doos, kunt u de doos voorzichtig laten zakken totdat de lange kant op de grond ligt.
 5. Plaats het kartonnen inzetstuk, dat u eerder opzij hebt gelegd, voor de opening van de doos ter bescherming van de fles als die uit de doos komt.
 6. Trek de fles voorzichtig aan de hals uit de doos en zet hem rechtop op het inzetstuk. (diagram 2)
 7. Til de fles langzaam op en laat hem vervolgens op zijn plek op de basis zakken. Zorg er hierbij voor dat hij netjes in de spindel van de basis past. Let op: Deze procedure kan het beste door twee personen worden uitgevoerd.
 8. Plaats de kap op de bovenkant van de fles.

Opwarming

Het opwarmen duurt tussen 3 en 4 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Tijdens het opwarmingsproces kunnen er stalagmietvormen ontstaan. Deze zullen daarna smelten en dan begint de lava te stromen. Misschien wilt u een tijdklok voor de Saturn gebruiken, zodat deze automatisch aangaat.

Werking

De Saturn werkt het beste nadat deze vier of vijf keer is gebruikt. De eerste paar keer kan het zijn dat u kleine luchtbelletjes in de lava ziet. Het is normaal dat het glas kleine luchtbelletjes en gietlittekens vertoont. Saturn kan wel 12 uur blijven werken nadat hij is opgewarmd (tijdens één bedrijfscyclus). Laat Saturn volledig afkoelen voordat u hem weer aanzet. De Saturn niet oververhitten, omdat dit de levensduur van de lava kan verkorten. Als de lamp oververhit is, ziet u ofwel slechts één grote luchtbel boven in de fles, ofwel een heleboel kleine luchtbelletjes.
Let op: Verplaats de lamp nooit als deze aanstaat of nog warm is, want dit kan onherstelbare vertroebeling veroorzaken.

Vervangingen

Als de levensduur van uw Saturn ten einde loopt, dan zal deze nevelig en/of troebel worden. De kleuren kunnen dan vervagen en de lava zal niet meer zo vloeiend stromen als tevoren. Dit zal pas gebeuren na ongeveer 2000 bedrijfsuren. Of de levensduur van uw product nu ten einde loopt of u wenst een andere kleurencombinatie, bezoek onze website www.mathmos.nl voor meer information over de vervanging van een fles of een volledig product.
Let op: Maak in ieder geval NOOIT de beschermkap van de fles open om vloeistof toe te voegen.

De lamp vervangen

 1. Het is van essentieel belang dat u het product volledig laat afkoelen voordat u het product aanpakt of onderhoudt.
 2. Zodra uw product volledig is afgekoeld, tilt u de fles voorzichtig uit de basis en zet u hem op een stevige ondergrond, op veilige afstand van de basis.
 3. Raak de lamp niet met uw blote handen aan, maar gebruik hiervoor een zachte doek of iets gelijkwaardigs.
 4. Plaats de lamp in het product door de uiteinden in de contactpunten van de lamphouder voorzichtig op hun plek te duwen. (diagram 2).
 5. Zorg ervoor dat elk uiteinde van de lamp goed in de lamphouder zit. Als de lamp kapot gaat, vervang hem dan met een lamp van hetzelfde type en met dezelfde wattage. Gebruik alleen de juiste lamp, die op de label van de basis staat vermeld.
 6. Ga naar www.mathmos.nl voor meer informatie of om een reservelamp aan te schaffen.

Veiligheid

 • Dit product is voorzien van de wettelijke garantie van het land van aankoop en voldoet aan alle geldende normen.
 • Dit product is alleen geschikt voor aansluiting op een 220 - 240V ~ 50Hznetvoeding. Het mag alleen met een 3A-zekering worden gebruikt.
 • Als dit product in een openbare ruimte moet worden geïnstalleerd, raden wij aan om het aan te sluiten op een reststroomapparaat.
 • Dit product heeft bovendien een Klasse II-fitting, is dubbel geïsoleerd en heeft geen aarding nodig.
 • Houd het product uit de buurt van kinderen onder de 14 jaar om breuk te voorkomen.
 • Gebruik dit product alleen voor het doel waarvoor het bestemd is, zoals beschreven in deze gebruiksaanwijzing. Gebruik geen hulpstukken die niet door de fabrikant worden aanbevolen.
 • Gebruik geen andere middelen om de fles op te warmen dan de bijgeleverde lamp en probeer de fles niet kunstmatig af te koelen.
 • Gebruik het product niet langer dan 12 uur nadat het is opgewarmd (tijdens één bedrijfscyclus).
 • De vloeistoffen in het product zijn niet gevaarlijk en kunnen volgens de gangbare methode worden verwijderd (voor details, zie onze online FAQ op www.mathmos.nl). Als de vloeistof per ongeluk wordt ingeslikt dan adviseren wij om voldoende water te drinken. Als er bepaalde symptomen verschijnen of u twijfelt ergens over, dan adviseren wij u om een dokter te raadplegen.
 • Gebruik dit product nooit als de fles is gevallen, omdat deze hierdoor kwetsbaar kan zijn geworden. Zorg in dit geval voor een vervangende fles en gooi de oude fles weg. Indien de inhoud wordt gemorst, verwijder dan zoveel mogelijk vloeistof en lava. Maak het gekleurde water en de wax op uw vloer daarna op uw gebruikelijke manier schoon.

Om het risico op brandwonden, elektrische schokken of verwondingen te verminderen:

 • Trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoud pleegt aan uw product of het schoonmaakt.
 • Gebruik dit product nooit als de kabel of stekker is beschadigd, als het niet naar behoren werkt, als het gevallen of beschadigd is, of als het in water is ondergedompeld.
 • De externe, flexibele kabel van dit product kan niet worden vervangen. Als de kabel is beschadigd, neem dan contact op met Mathmos
 • Zet eerst de schakelaar in de uit-stand voordat u het apparaat uitzet door de stekker uit het stopcontact te trekken.
 • Raak de lamp nooit aan als het product is ingeschakeld of net is uitgeschakeld, dit om brandwonden te voorkomen. Om een defecte lamp te vervangen, haalt u de stekker uit het stopcontact en laat u het product eerst voldoende afkoelen.

Let op: Mathmos Ltd. kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel veroorzaakt door onjuiste behandeling, installatie of gebruik van hun producten.

Afgedankte elektrische producten mogen niet samen met het huisvuil worden weggegooid. Gelieve deze op de juiste manier te recycleren. Neem hiervoor contact op met uw gemeente of winkelier voor advies.

 

Saturn Lavalampen FAQs

 1. V. Waar staat het Mathmos-merk op mijn Saturn?
  A. Het merk Mathmos staat bovenop een van de poten van de basis.
 2. V. Hoe reinig ik mijn Saturn lavalamp?
  A. De fles dient te worden gereinigd met een glasreiniger en een microvezeldoek. Gebruik alleen een microvezeldoek om de aluminium onderdelen te reinigen. De siliconen gleuven kunnen met een vochtige doek worden gereinigd. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen, omdat dit het product onherstelbaar kan beschadigen.
 3. V. Hoe lang duurt het voordat mijn Saturn lavalamp is opgewarmd?
  A. De Saturn begint binnen 3 - 3,5 uur te werken. Eerst vormt hij stalagmieten, en daarna lavakloddervormen voordat hij begint te stromen. Zorg ervoor dat hij uit de buurt van tocht en airconditioning staat en dat de omgeving ten minste 20 graden Celsius is. Let op: Een nieuwe fles kan er langer over doen om op te warmen.
 4. V. Ik heb problemen met het vervangen van de lamp
  A. Zorg ervoor dat de stekker van het product niet in het stopcontact zit en laat de Saturn eerst afkoelen. Op het eerste gezicht lijkt de lamp te lang voor de lamphouder, maar er zit een veer in het contactpunt. Plaats een uiteinde van de lamp op de pen en druk deze zachtjes in. Het andere uiteinde van de lamp kan dan op de andere pen worden geplaatst.
 5. V. Hoeveel weegt de Saturn?
  A. De Saturn weegt in totaal 24,7 kg. De standaard en de aluminium onderdelen wegen 5,7 kg en de fles weegt 19 kg. We raden aan om de fles met twee personen in de basis te plaatsen.
 6. V. Hoe groot is de Saturn?
  A. De Saturn heeft een afmeting van: 1520mm hoog x 540mm breed x 480mm diep. De spreiding van de poten bedraagt 610mm diameter.
 7. V. Waarom is de schakelaar veel groter dan die van de Astro?
  A. De Saturn is uitgerust met een voetschakelaar, die niet veel kracht vergt om te bedienen.
 8. V. Hoe lang is het netsnoer?
  A. De Saturn heeft een kabel van 3 meter. Zorg ervoor dat de kabel het stopcontact kan bereiken zonder te worden uitgerekt of dat hij een struikelgevaar gaat vormen.
 9. V. Soms zie ik een blauwe lichtflits van de voetschakelaar afkomen. Is dit wel veilig?
  A. Het is volkomen veilig. Als de spanning contact maakt met het andere deel van de schakelaar, kan dit soms een kleine blauwe flits veroorzaken.
 10. V. Wat is de beste manier om het product te verplaatsen?
  A. Haal eerst de stekker uit het stopcontact, til dan de fles van de standaard en zet deze veilig apart. Verplaats de standaard naar de nieuwe plek en plaats dan voorzichtig de fles erop. Sleep nooit met het product, omdat dit de standaard permanent kan beschadigen of hij kan zelfs omvallen.
 11. V. Waar zijn de gleuven in de voeten voor?
  A. Dit is om u in staat te stellen om het product vast te zetten als dat nodig is, bijv. in openbare ruimten. Gebruik hiervoor bevestigingsmateriaal dat geschikt is voor het vloeroppervlak.
 12. V. Zijn de halogeenlampen die de Saturn gebruikt niet verboden?
  A. Deze lampen zijn momenteel vrijgesteld krachtens de nieuwe Britse en EU Eco Design-voorschriften.
 13. V. Kan het product in openbare ruimten worden gebruikt?
  A. Ja. Gelieve uw eigen risicobeoordeling uit te voeren zoals u zou doen met elk elektrisch product in een openbare ruimte.

Alle Lavalampen FAQs

 1. V. Kan ik vervangende onderdelen voor mijn lavalamp kopen?
  A. Ja, Mathmos lavalampen hebben een lange levensduur. U kunt hier de vervangende onderdelen kopen.
 2. V. Mijn lavalamp is defect, wat kan ik doen?
  A. Lees eerst deze veelgestelde vragen door om te zien of het antwoord op uw probleem ertussen staat. Zo niet, dan kunnen wij u mededelen dat wij één jaar garantie op al onze producten geven en twee jaar indien u uw aankoop op een van onze websites heeft gedaan. Als u uw lamp binnen de garantieperiode heeft gekocht, neem dan contact op met onze klantenservice die u graag verder helpt. Lees hiervoor onze richtlijnen voor het retourneren van defecte producten door.
 3. V. Waarom is mijn lavalamp beslagen?
  A. Lavalampen kunnen om de volgende twee redenen beslagen raken. Ze zijn geschud of verplaatst terwijl ze nog warm waren of ze zijn aan het eind van hun levensduur (2000 uur). Vervangingsflessen voor de lavalamp zijn bij ons verkrijgbaar.
 4. V. Waarom heeft mijn lavalamp spikkeltjes en bellen in het glas?
  A. Mathmos lavalampflessen worden vervaardigd in een van de meest hoogwaardige, geautomatiseerde flesfabrieken van Groot-Brittannië. Tijdens het productieproces kunnen er kleine bellen ontstaan en dit is geen defect.
 5. V. Wat zijn de verschillen in kwaliteit tussen een Mathmos-lavalamp en andere lavalampen?
  A. Onze lavaformule heeft een betere lavastroom, langere levensduur, helderdere vloeistof en levendigere kleur. De metalen delen bevatten een hogere kwaliteit metaal waardoor wij deze met de hand glanzend kunnen oppoetsen. Onze gloeilampen geven gericht licht, zijn niet warm aan de basis en richten het licht in de lavastroom. We hanteren een hogere veiligheidsgraad en streven naar kwaliteit onder controle van een aantal verschillende organisaties. Wij hebben een uitgebreid scala aan onderdelen in ons assortiment in tegenstelling tot andere wegwerpproducten. Wij kunnen inmiddels terugkijken op een uitstekende Britse fabricage-geschiedenis van meer dan 56 jaar.
 6. V. Hoe lang duurt het voordat een lavalamp opgewarmd is?
  A. Een lavalamp begint, nadat u hem heeft aangezet, na een uur of anderhalf uur te werken. Eerst zal hij stalagmiete vormen geven en daarna de vormen, die kenmerkend zijn voor een lavalamp.

  Indien uw lavalamp binnen deze periode niet is opgewarmd dan zal hij wellicht op de verkeerde plaats staan of de kamer is te koud. Lavalampen werken niet op de tocht of in airconditioning. In de kamer dient het hiervoor minstens 20 graden Celcius te zijn.
 7. V. In de bovenkant van mijn lavalamp zit een grote bel die niet beweegt. Hoe komt dat?
  A. De lavalamp is oververhit. Misschien heeft hij te lang aangestaan (meer dan 8 uur). Wij adviseren u de lamp uit te zetten en af te laten koelen. Het kan ook zijn dat de temperatuur in de kamer te hoog is (meer dan 24 graden Celcius) of dat de lamp naast de verwarming staat. Zet hem in dat geval op een andere plaats.
 8. V. Hoe moet ik mijn lavalampfles recyclen als hij het einde van zijn levensduur heeft bereikt?
  A. Maak een gat in de metalen kap met een scherpe punt. Daarna kunt u de vloeistof eruit gieten. De fles kan dan op de normale manier worden gerecycled.
 9. V. Kan ik nieuwe vloeistof voor mijn lavalamp aanschaffen?
  A. Lavalamp-flessen zijn verzegeld dus we verkopen de vloeistoffen niet apart. U kunt wel een nieuwe fles met inhoud voor uw Mathmos lavalamp hier bestellen.
 10. V. Kan ik een nieuwe kap voor mijn lavalamp kopen?
  A. Lavalampenflessen vormen een verzegelde eenheid en daarom verkopen we de kap niet apart, maar kunt u hier een nieuwe fles met inhoud kopen.
 11. V. Waarom staat mijn lavalamp-fles niet rechtop in de houder?
  A. Flessen worden nu met een speciale rand aan de onderkant van de fles geleverd, om ervoor te zorgen dat de fles rechtop in de basis staat. Wanneer de fles op de basis wordt geplaatst, dan zou die daar stevig in moeten zitten, maar u kunt de fles dan nog steeds heen en weer bewegen omdat hij niet direct op de basis aansluit. Er treden in de loop der tijd minieme veranderingen in de grootte van de fles en de basis op, waardoor het soms kan gebeuren dat een fles niet in de basis van een veel ouder product past. Indien uw fles niet correct op de basis staat, neem dan contact op met onze klantenservice.
 12. V. Hoelang is de levensduur van een lavalamp?
  A. Mathmos lavalampen gaan ongeveer 2000 uur mee. Daarna kunt u vervangingsfles hier bestellen.
 13. V. Waar kan ik de gloeilampen voor mijn Mathmos lavalamp bestellen?
  A. Mathmos heeft een groot assortiment aan gloeilampen voor uw lavalamp hier verkrijgbaar.
 14. V. Wat doet Mathmos aan de geleidelijke afschaffing van halogeenlampen?
  A. Maakt u zich geen zorgen over de geleidelijke afschaffing van sommige halogeenlampen voor verlichtingsdoeleinden. Mathmos gebruikt namelijk de halogeenlampen primair om lavalampen te verwarmen en niet alleen om deze te verlichten. Dus het gebruik van halogeenlampen in onze lavalampen maakt deel uit van een speciale uitzondering op grond van de huidige regelgeving. We hebben grote voorraden van deze speciale gloeilampen en verzorgen hierin een doorlopend aanbod. We hebben ook alternatieve manieren om onze iconische lampen van stroom te voorzien als er in de toekomst nog meer wijzigingen in de regelgeving komen.

  bulb - halogen

 15. V. Waarom vervangt u de flessen niet altijd in de door mij gewenste kleur?
  A. Mathmos heeft een enorm aantal kleuren in de afgelopen jaren gefabriceerd. Helaas is het hierdoor niet mogelijk om alle kleuren op voorraad te houden. Wij adviseren u dus om een keuze uit het huidige assortiment te maken en u aan te melden bij een van onze social media-kanalen om op de hoogte te worden gehouden van beperkte oplages in andere kleuren.

  navullingen op maat - kleuren op maat - aangepaste kleuren - aangepaste navullingen - fleskleuren - aangepaste fleskleuren - lavakleuren op maat - fleskleuren op maat - speciale kleuren

 16. V. Verzorgt u aangepaste hervullingen?
  A. Ja, we verzorgen dit één keer per jaar voor bepaalde flessen. Neem hiervoor s.v.p. contact op met onze klantenservice voor nadere informatie. Dit is echter een kostbaar proces en meer geschikt voor verzamelaars.

  navullingen op maat - kleuren op maat - aangepaste kleuren - aangepaste navullingen - fleskleuren - aangepaste fleskleuren - lavakleuren op maat - fleskleuren op maat - speciale kleuren

 17. V. Waarom maakt mijn lavalamp rare stalagmiet-vormen?
  A. Dit is een normaal onderdeel van het opwarmingsproces. Hierna zal de lavalamp de gebruikelijke lavavormen laten zien.
 18. V. Waarom gaat mijn lavalamp niet aan?
  A. Misschien doet de gloeilamp het niet meer. U kunt hier een nieuwe gloeilamp bestellen. Het kan ook zijn dat de zekering in de stekker vervangen dient te worden.
 19. V. Worden lavalampen van Mathmos ook in de VS en Canada geleverd?
  A. Momenteel niet, maar u kunt zich aanmelden voor onze Amerikaanse mailinglijst om hiervan op de hoogte te worden gehouden.

  US lavalampen - Canada lavalampen - lavalampen US - lavalampen Canada - Amerika lavalampen - lavalampen Amerika - lavalamp US

 20. V. Waarom zijn er bellen in de lava te zien?
  A. Kleine belletjes in de lava zijn normaal. Vooral als u de lamp net heeft ontvangen. Na verloop van tijd zullen deze belletjes verminderen.
 21. V. Waarom is de gekleurde vloeistof in mijn lavalamp helder geworden?
  A. Kleuren zullen na verloop van tijd vervagen. Om de levensduur van de kleuren te verlengen, adviseren wij u om uw lamp uit de buurt van direct zonlicht, UV-licht of gereflecteerd licht te houden. De levensduur van de fles bedraagt ongeveer 2000 uur.

  vloeistof licht - lichte vloeistof

 22. V. Het vloeistofniveau van mijn lamp is te laag. Hoe vul ik deze bij?
  A. De Mathmos-lavalampflessen zijn niet verzegeld. Probeer echter niet om deze te openen en vul nooit de vloeistof zelf aan. Door de hitte van de lavalamp gaat het water uitzetten en door het aanvullen van de vloeistof kan de lamp te vol worden, waardoor er druk op het glas kan ontstaan als het water uitzet. Indien u niet tevreden bent met uw fles kunt u hier een nieuwe kopen.

  vloeistof laag - vloeistof hervullen - vloeistof bijvullen

 23. V. Waarom blijft er was hangen aan de binnenkant van de fles?
  A. Als u de lamp een paar keer heeft gebruikt zou deze was zich aan de rest van de was moeten gaan hechten. Als dit niet gebeurt en uw lamp is minder dan een jaar oud, dan verzoeken wij u vriendelijk om hier contact met ons op te nemen. Indien uw lamp meer dan een jaar oud is dan kunt u hier een vervangende fles kopen.

  was zit vast

 24. V. Heeft u nog meer kleuren in uw assortiment naast de kleuren op uw website?
  A. Nee, maar we voegen voortdurend nieuwe kleuren aan ons assortiment toe, dus wij adviseren u om u aan te melden voor onze mailinglijst om te worden geïnformeerd als er nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn. Af en toe brengen we kleine oplages met speciale kleuren uit, dus zorg dat u via onze social media-kanalen hiervan op de hoogte blijft!

  flessen op maat - speciale flessen - aangepaste flessen - aangepaste kleur

 25. V. Waarom zie ik een metalen spiraaltje in mijn lavalampfles?
  A. De metalen spiraal is een belangrijk onderdeel van een lavalampfles. Deze zou zich moeten bevinden op de bodem van de fles. Laat de lamp gedurende enkele uren aanstaan, zodat de spiraal vanzelf op de juiste plaats terechtkomt.

  metalen spiraal in fles - metalen veer in fles

 26. V. Waarom zie ik een vreemd voorwerp in mijn nieuwe lavalampfles?
  A. Er zou niets anders dan lava en vloeistof in de fles moeten zitten. Neem s.v.p. "hier contact op met onze klantenservice.

  haar in lavalamp - haar in fles - vuil in fles - vuil in lavalamp

 27. V. Hoe oud is mijn lavalamp?
  A. Er zijn veel kleine wijzigingen in de vervaardiging van Mathmos-lavalampen aangebracht gedurende onze lange productiegeschiedenis. Helaas kunnen we de lavalampen niet voorzien van een datum. Wij adviseren u om voor meer informatie hierover een bezoek te brengen aan een van onze gespecialiseerde websites zoals www.flowoflava.com.
 28. V. Hoe reinig ik mijn lavalamp?
  A. De fles dient te worden gereinigd met een glasreiniger en een doek. De voet en kap zijn van aluminium. Maak voor het schoonmaken hiervan dus gebruik van de hiervoor aanbevolen producten. Gebruik in geval van twijfel gewoon een zachte doek.

  lavalamp reinigen - lavalamp oppoetsen

 29. V. Mijn lavalamp is op de grond kapot gevallen. Hoe kan ik dit schoonmaken?
  A. Verwijder zoveel mogelijk vloeistof en lava van de vloer. Gebruik vervolgens de aanbevolen reinigingsproducten voor het verwijderen gekleurd water en was voor uw specifieke vloer.

  fles kapot gevallen - kapot gevallen fles

 30. V. Kan ik gloeilampen met bajonetsluiting voor mijn lamp uit 1960 kopen?
  A. Ja dat kan, we hebben deze speciaal laten maken om ervoor te zorgen dat men nog steeds van onze jaren 60-lampen kan genieten: zie hier.

  bajonetgloeilamp

 31. V. De vervangende fles die ik heb besteld, past niet op mijn lamp. Kan ik deze vervangen?
  A. Neem hiervoor hier contact op met onze klantenservice.

  vervangen - fles ruilen - verkeerde fles besteld

 32. V. Kan ik nieuwe vloeistof en was kopen?
  A. Wij kunnen deze service niet continu aanbieden, maar als u zich aanmeldt bij een van onze social media-kanalen dan kunnen wij u wellicht op de hoogte stellen van data waarop verzamelaars hun flessen opnieuw kunnen laten bijvullen.

  hervullen - vloeistof hervullen - hervullen vloeistof - hervullen fles - fles hervullen - hervulvloeistof kopen - kopen hervulvloeistof - nieuwe vloeistoffen kopen - nieuwe was kopen - nieuwe lava kopen

 33. V. Wat is de levensduur van een fles of gloeilamp?
  A. De Mathmos-lavalamp gaat 2000 uur mee. De levensduur van de gloeilampen variëren, maar zijn gegarandeerd voor 1 jaar vanaf de aankoop.

  hoelang fles - hoelang gloeilamp - gebroken gloeilamp - defecte gloeilamp

 34. V. Waar staat het Mathmos-merk op mijn lavalamp?
  A. Het Mathmos-merk staat op de kunststof basis en is of op het product gedrukt, of op een merklabel op de kabel, of in het glas geëtst.
 35. V. Waarom zit er een kleine opening tussen de basis en de fles?
  A. Bij sommige lampen zit er een klein beetje ruimte tussen de basis en de fles. Dit is echter normaal.
 36. V. Hoe kan ik mijn lavalampbasis recyclen?
  A. Waarom koopt u eigenlijk geen nieuwe fles en lamp om hem opnieuw te gebruiken? Als u hem wenst te recyclen, breng hem dan hiervoor naar uw dichtstbijzijnde recyclingcentrum dat faciliteiten heeft voor het recyclen van elektrisch afval.
 37. V. Waarom ziet de kleur van mijn lavalamp er anders uit dan op de foto?
  A. Mathmos lavalampenflessen worden met de hand gemaakt, zodat er kleine kleurverschillen kunnen ontstaan. Hou er ook rekening mee dat de kleuren in het donker heel anders zijn dan in het licht. Onze foto's zijn in het licht genomen.
 38. V. Leveren jullie ook lamphouders voor mijn basis?
  A. Vanwege de elektrische veiligheidsvoorschriften kunnen wij helaas geen lamphouders leveren.
 39. V. Is de formule van Mathmos lavalampen veranderd?
  A. De formule is sinds de jaren 60 verbeterd, waardoor onze lampen minder snel in de hitte zullen vertroebelen of in de kou zullen bevriezen. We hebben de formule in de afgelopen jaren echter niet meer aangepast.
 40. V. Waarom vloeit mijn lava niet goed / maakt geen lava-vormen?
  A.
  1. Controleer of uw lamp werkt.
  2. Controleer of u de lamp uit de buurt van tocht, airconditioning of een raam hebt geplaatst. Zet de lamp anders op een nieuwe locatie in de kamer.
  3. Zorg ervoor dat de kamertemperatuur ten minste 20 graden Celsius is.
  4. De lamp heeft de eerste keren meer tijd nodig om op te warmen; laat de lamp dan telkens 4 - 6 uur branden.
  5. Als u een oudere basis heeft, controleer dan of de juiste lichtbron is gemonteerd. Hier vindt u het gloeilampgedeelte over de mogelijke lampen.
  6. Er zou zich een spiraal onderin de fles moeten bevinden.
 41. V. Wat moet ik doen als mijn lavalamp is verplaatst terwijl hij aan staat en hij troebel is?
  A. Vertroebeling in een fles die is verplaatst tijdens het gebruik of terwijl hij nog warm is, is helaas niet te herstellen. U kunt wel proberen om de fles nog een paar keer te gebruiken om te kijken of er verbetering optreedt. Als dit niet helpt, dan kunt u hier een nieuwe fles kopen.
: *
: *
: *
 
 
 
 
We hebben cookies op uw computer geplaatst om deze website te verbeteren. Meer informatie
    
Terug naar boven