Gratis snelle levering zonder extra kosten - 2 jaar garantie

Mathmos - Iconische lavalampen

Mathmos lavalampen: Culturele iconen

Hoeveel producten zijn er in de afgelopen 50 jaar continu geproduceerd? Onze lavalampen zijn al meer dan een halve eeuw up-to-date. Dit komt omdat ze in de loop der tijd tot de dag van vandaag voor verschillende mensen een verschillende betekenis hebben gekregen.

De oorsprong van onze naam: Mathmos

Mathmos heeft zijn naam van de sciencefiction cultcomic uit de jaren '60: Barbarella. De ‘Mathmos’ is de vloeibare bubbelkracht onder de stad. Barbarella is in 1968 verfilmd met Jane Fonda en kostuums van Paco Rabanne.

Mathmos in de jaren '90

De Mathmos lavalampen hebben geprofiteerd van een enorme opleving in de jaren '90, toen er miljoenen lampen over de hele wereld werden verkocht.

Mathmos door Rankin in 2000

Deze beroemde fotograaf maakte een reeks Mathmos-foto's voor het decembernummer van het tijdschrift ‘Dazed and Confused’.

David Bowie, Ringo Starr, Paul Mcartney…

Ringo star had een Astro in zijn bezit die hij in hete begin van de jaren '60 had gekocht. Paul Mcartney had ook lavalampen op zijn set en David Bowie had een Astrobaby in zijn studio staan.

De 50e verjaardag van Mathmos

We hebben onze 50e verjaardag in stijl gevierd met een tentoonstelling in London's Festival Hall, waar o.a. de grootste lavalamp te zien was. We produceerden ook een speciale lamp met een beperkte oplage die was gebaseerd op onze advertenties uit de jaren '60 en we lanceerden deze in een centrale designwinkel in Londen. Zie hier voor de media.

Speciale edities voor verzamelaars

We brengen regelmatig beperkte oplages uit van onze klassieke lavalampen. Deze worden meestal in de loop van tijd meer waard. Registreer uzelf voor onze mailinglijst en op onze social media-kanalen om hiervan tijdig op de hoogte te worden gehouden.

Mathmos lavalampen op film

De Mathmos lavalampen zijn meerdere malen in een film gebruikt. In de jaren '60 was dat in de films Dr. Who en The Prisoner en in de jaren '90 in The Word and Graham Norton.

 
 
We hebben cookies op uw computer geplaatst om deze website te verbeteren. Meer informatie
    
Terug naar boven