Gratis snelle levering zonder extra kosten - 2 jaar garantie

Ons verhaal

Originele lavalamp

Mathmos is een Brits erfgoedmerk, dat is opgericht in 1963 door de uitvinder van de lavalamp Edward Craven Walker. Mathmos lavalampen worden sindsdien al meer dan 50 jaar in Groot-Brittannië geproduceerd. Mathmos produceert de lavalampen van de beste kwaliteit en ze worden als de designklassieker van de twintigste eeuw beschouwd. We ontwerpen, fabriceren en vermarkten ook andere bekroonde sfeerverlichting,
 
Het Mathmos-verhaal begint met de uitvinding van de Astro Lavalamp door onze oprichter Edward Craven Walker. Craven Walker was een grote Britse uitvinder, ondernemer en excentriek. Naast het uitvinden van de lavalamp, maakte hij ook naturistenfilms onderwater, bezat hij helikopters en brandweerwagens, was hij een WOII-pilloot, vermaakte hij de cast van de jaren '60 musical Hair en was hij ook nog eens eigenaar van de naturistencamping in Dorset. 
 
Craven Walker werd bij het ontwerpen van de lavalamp geïnspireerd door een eierwekker, die hij in een pub in Dorset zag staan. Hij deed er jaren over om de juiste formule voor de eerste modellen te ontwikkelen, waarbij ranjaflessen de basis vormden. De Astrolamp kwam in 1963 op de markt en de  Astro babylamp het jaar erop en deze werden een complete rage gedurende de swingende jaren '60. Ze waren te zien in de populaire TV-series 'The Prisoner en 'Dr. Who'.  Craven Walker en zijn vrouw Christine stonden gedurende de jaren '60 en '70 aan het hoofd van dit succesvolle bedrijf. 
 
Omdat zij beiden met pensioen wilden gaan, gingen zij in 1989 een samenwerkingsverband aan met de jonge ondernemers Cressida Granger en David Mulley. Na een aantal jaren namen Granger en Mulley het bedrijf van de Craven-Walkers over en lanceerden de lavalamp succesvol bij een nieuwe generatie. Als onderdeel van deze herlancering gaven ze het bedrijf Crestworth in 1992 een andere naam, nl. Mathmos. Het woord Mathmos is ontleend aan de beroemde film Barbarella in 1960. Miljoenen lavalampen werden in de jaren '90 in Dorset geproduceerd en over de hele wereld verkocht, waarbij een een aantal business- en marketing-awards werden behaald, waaronder twee Queens Awards voor de export.
 
In de afgelopen jaren heeft Mathmos onder Cressida Granger een breed scala aan nieuwe sfeerverlichting ontworpen en gefabriceerd. Er werden nieuwe verlichtingstechnologieën ontwikkeld en nieuwe bekroonde ontwerpen op de markt gebracht. Het Mathmos-ontwerpteam heeft samengewerkt met populaire jonge ontwerpers en gerenommeerde ontwerpers zoals El Ultimo Grito en Ross Lovegrove.
 

We hebben onze 50e verjaardag in de herfst van 2013 gevierd met een reeks van activiteiten gedurende de London Design Week (meer informatie via de links). Cressida is de directrice van de 'Made in Britain Campaign' geworden en Mathmos is er trots op dit merklabel op de lavalampen te mogen dragen.

 
We zijn nog steeds gevestigd in Poole, Dorset, en trots op onze lange Britse productiegeschiedenis en ons erfgoed van deze bijzondere uitvinding. Indien u meer informatie wenst kunt u via press@mathmos.com contact met ons opnemen.
 
 
 
 
We hebben cookies op uw computer geplaatst om deze website te verbeteren. Meer informatie
    
Terug naar boven